Zaklatás a Katona József Színházban: Karácsony is megszólalt

Vágólapra másolva!
Egy napos mély hallgatás után Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, nyilvánosságra kell hozni, hogy ki a zaklató a Katona József Színházban. Gy. Németh Erzsébet, kulturális főpolgármester-helyettes egy nap után sem válaszolt még a kérdéseinkre.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra kell hozni, hogy ki a zaklató a Katona József Színházban - ezt mondta a Hír Televíziónak a főpolgármester. Karácsony Gergely állítása szerint erre fogja kérni a fővárosi fenntartásban működő intézmény vezetését. Azt is mondta: eddig nem történtek lépések az áldozatok védelmében, de a mostani botrány után programot indítanak. A színház felelősségéről, arról, hogy hallgatnak a zaklató személyéről, de arról is, hogy más színházakat figyelmeztettek-e, nem beszélt, mintha csak a zaklató lenne felelős, az intézmény nem, miközben óriási a felháborodás az ügyben. Karácsony nyilván megijedt, és már hárít, hogy ne merüljön föl a fenntartó felelőssége. Ezzel egybevág, hogy Gy. Németh Erzsébet, kultúráért felelős alpolgármester továbbra is hallgat, hiába tettünk fel neki kérdéseket kedden.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt évek legsúlyosabb szexuális zaklatási botránya robbant ki kedden, a Katona József Színháztól csupán egy titkolózó közleményre tellett, a színház Facebook-oldalát mégis elárasztják az intézményt, és annak botrányosan gyáva és álságos eljárását bizarr módon dicsőítő, hazug és nevetségesen propagandisztikus hozzászólások. "Történelemfordító", "modellértékű", "tanítanivaló", "korrekt" - záporoznak a jelzők arra a nyilatkozatra, amelyben nem nevezik meg, ki a molesztáló. Persze több hozzászóló profiljáról szinte ordít, hogy álnév, és valószínűleg köze van a Katona József Színházhoz.