Magyarországon is követtek el súlyos bűncselekményeket migránsok

Ahmed H. a bíróság előtt
Vágólapra másolva!
Több migráns is követett el bűncselekményt Magyarországon, Ahmed H. a röszkei határnál dobálta kővel a rendőröket, egy másik férfi egy belvárosi gyorsétterem mosdójában erőszakolt meg egy fiatal nőt, de olyan is előfordult, hogy a Keletinél rátámadt egy migráns egy párra. 
Vágólapra másolva!

Kövekkel dobálta a rendőröket

2015. szeptember 16-án, a tömeges bevándorlási válsághelyzet kihirdetése után több száz migráns gyűlt össze a Röszke-Horgos közúti határátkelőhelynél, a szerb oldalon.

Mivel nem engedték be őket Magyarországra, a tömeg agresszívvá vált, és kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik közül többen megsérültek.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Ahmed H. a kordon ledöntésével és a rendőrök megtámadásával fenyegetőzött, megafonnal beszélt a tömeghez, és háromszor megdobta a rendőröket kővel.

Ezek után kinyitotta az átkelőt lezáró kaput, és illegálisan magyar területre lépett.

Forrás: Police.hu

Néhány nap múlva, a győri vasútállomáson fogták el. Hét útlevelet is találtak nála, a szíriai származású férfinak ciprusi okmányai voltak, már egy évtizede ott élt, egy ottani nőt vett feleségül. Mind a hét útlevelében volt érvényes schengeni vízum.

Ehhez képest illegálisan jött be Magyarországra, és az is érthetetlen, hogyan szerzett hét különböző hamis útlevélbe schengeni vízumot.

Kiderült róla, hogy egyáltalán nem szegény, vállalkozása van Cipruson, több autója és halászhajója is van. Annak ellenére, hogy ciprusi nőt vett feleségül, az állampolgársági kérelmét elutasították a helyi hatóságok, ami arra utal,

hogy korábban valamilyen bűncselekményt követett el.

Ahmed H. a Tabligh Dzsamaat nevezetű iszlamista szervezet tagja, amit a terroristák fedőszervként használnak, itt húzzák meg magukat. Erre jó példa a 2005-ös londoni merénylet, ahol a két elkövető szintén a szervezet tagja volt korábban.

Forrás: MTI/Mónus Márton

2016 decemberében a Szegedi Törvényszék első fokon 10 év fegyházra ítélte a migránst a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény miatt.

A Szegedi Ítélőtábla 2017. június 15-én hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárást rendelt el, amiben tavaly márciusban 7 év fegyházzal büntették a férfit.

Az ítélőtábla tavaly szeptemberben jogerősen 5 év börtönre ítélte Ahmed H.-t.

A férfi, mivel letöltötte a büntetésének kétharmadát, feltételesen szabadulhatott a börtönből, és kiutasították Magyarországról. Ciprusra szeretett volna eljutni, ahol a családja is él, azonban semmilyen érvényes személyi irata sem volt, ezért hosszú ideig nem tudott elmenni az országból, kiadatási őrizetben maradt. Idén szeptemberben Magyarország kitoloncolta, Ciprus fogadta be.

Szilveszterkor támadott

Tavaly, december 31-én egy 24 éves afgán férfi kinézett egy párt magának a Keleti pályaudvarnál.

Odament hozzájuk, és szó nélkül ütni kezdte őket.

A pár felmenekült egy buszra, de a migráns oda is követte őket. A sofőr észrevette, hogy az afgán férfi verekszik, ezért le akarta szállíttatni.

Ezek után a részeg támadó a buszt is addig ütötte, amíg be nem repedt a szélvédő.

A migráns a kiérkező rendőrökre is rátámadt,

de végül sikerült elfogni.

WC-ben erőszakolt meg egy magyar nőt

2018. szeptember 9-én hajnali 2 és 3 óra között egy nő bement egy V. kerületi török étterem mosdójába. Ott aztán a vád szerint az ott dolgozó S. Ahmad megerőszakolta.

hirtelen bezárta maguk mögött az ajtót és megerőszakolta a nőt.

A történtek után a férfi elmenekült. A rendőrség keresni kezdte, egy külön nyomozócsoportot is létrehoztak, és 1 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki. A bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a migráns ellen.

Szeptember 10-én, késő este Linz környékén fogták el, egy Frankfurtba tartó vonaton, miután igazoltatták.

Ezek után kiadatási őrizetbe került, majd tavaly novemberben visszahozták Magyarországra, ahol letartóztatták.

Forrás: Origo

Időközben kiderült, hogy korábban több nőnek is mutogatta a péniszét Budapesten.

Először június 1-jén a VII. kerületi Dohány utcában, majd június 20-án a Király utca és a Lövölde tér között mutogatta magát nőknek.

Júliusban tartották az előkészítő ülését a bíróságon. 5 év börtön ajánlottak neki abban az esetben, ha lemond a tárgyaláshoz való jogáról, és beismerő vallomást tesz. Ezt a férfi nem fogadta el. Így a tárgyalása csütörtökön kezdődött el, erről részletesen itt olvashat.