Hallgatnak a jogvédők Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről

Katona József Színház
Vágólapra másolva!
A kedden a Katona József Színház körül kirobbant, akkor még anonim szexuális zaklatásról szóló botránnyal kapcsolatban szerettük volna megkérdezni a NANE, Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet, hogy mit szólnak a történtekhez, de elfoglaltságukra hivatkozva eddig még nem reagáltak. Miután Gothár Péter bevallotta, hogy ő a szexuális zaklató, újabb kérdéseket küldtünk, azokra is várjuk a választ. Azokra sem válaszoltak.
Vágólapra másolva!

A Katona József Színház szexuális zaklatási botrányával kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni a NANE egyesületet, ami azért jött létre 25 évvel ezelőtt, hogy a nők és gyerekek ellen elkövetett erőszakkal szemben fellépjen, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak levelünkre. Korábban az egyik munkatársukat elértük telefonon, aki azt kérte, hogy e-mailben juttassuk el hozzájuk a kérdéseinket,

amire aztán nem válaszoltak eddig.

Azt kérdeztük, hogy mi az álláspontjuk a Katona Színházban történt zaklatási botrányról, milyen óvintézkedéseket tartanának célszerűnek, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a színház sem a zaklató, sem a zaklatottak nevét nem hozta nyilvánosságra.

Miután pedig a színház közösségi oldalán nyilvánossá tette Gothár Péter rendező közleményét, amiben elismeri, hogy „erkölcsileg elfogadhatatlan módon" közeledett egy munkatársnőjéhez, kíváncsiak lettünk volna, hogy milyen lépéseket tartana megoldásnak az egyesület annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő a jövőben, mindezt annak fényében, hogy Gothár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanít. Miután Gothár Péter a balliberális kulturális világ egyik legnagyobb hatalmú képviselője, a nővédő szervezet - csodák csodája - hirtelen hallgatásba menekült.