Egy bocsánatkéréssel akarták elrendezni a botrányt a Katonában

Katona józsef színház
Vágólapra másolva!
Ahogy már több cikket is írtunk róla, kedden újabb durva szexuális zaklatási botrány rázta meg a magyar közéletet. A fővárosi balliberális színházi világ központja, a Katona József Színház váratlanul egy konkrétumok nélküli közleményt adott ki arról, hogy az egyik "szerződéses munkatársuk több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival." Az Origo értesülése szerint a színházban dolgozó egyik neves rendező rendszeresen súlyosan zaklatta női kollégáit. A Bors úgy tudja, egy bocsánatkéréssel akarták elrendezni a botrányt, de a fiatal színésznők nem hagyták annyiban a dolgot.
Vágólapra másolva!

A történtekről a Bors egyik olvasója levelet küldött a szerkesztőségbe, amelyben ezt írja:

„Nem tudok többet, csak azt, hogy a színház egyik fiatal színésznőjét zaklatta a premierje napján, és bár a színház vezetése szerette volna egy bocsánatkéréssel letudni az ügyet, a fiatal színésznők bekeményítettek, és elérték, hogy ez történjen."

A lap megtalálta az eset egyik áldozatát – a színház közismert, rendkívül dekoratív, huszonéves színésznőjét – aki bár megerősítette a zaklatás tényét, nem kívánt megszólalni az ügyben.

A Blikk úgy tudja, az ismert művész

más, színházzal kapcsolatos munkahelyen is dolgozik, ahol szintén akadtak már hasonló problémái.

A lap által megkeresett kollégái ugyan a nevüket vállalva nem akartak nyilatkozni, de egybehangzóan azt állították, egy ideje már szóbeszéd tárgya volt, hogy a munkatárs zaklatja kollégáit.