Dömötör Csaba a Demszky-korszakhoz hasonlította Karácsonyék politikáját

ORBÁN Balázs; DÖMÖTÖR Csaba
Az Országgyűlés plenáris ülése 2019. november 4.
Budapest, 2019. november 4. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. Mellette Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásában a Demszky-korszakhoz hasonlította az ellenzék választás óta tanúsított magatartását. A politikus úgy látja, a hangzatos ígéreteikből kitáncolva a kormányra próbálják rátolni azoknak a terheit. 
Vágólapra másolva!

Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, és Korózs Lajos, a szocialista frakció tagja is élesen bírálta a magyar kormányt a parlament mai ülésén. Az elhangzottra Dömötör Csaba reagált, felszólalásában kiemelte, a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot az önkormányzati választáson. "A kormány politikája változatlan, minden városnak, minden településnek támogatást nyújt, a városvezetőkön múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel" - szögezte le. A politikus úgy látja,

az ellenzék a legrosszabb Demszky Gábor-féle hagyományt folytatja azzal, hogy elkezd kihátrálni az ígéretekből, és már most látszik, hogy ennek a terhét megpróbálja rátolni a magyar kormányra.

"Ha valaki arra kíváncsi, mi a politikájuk lényege, érdemes megnézni az elmúlt napokat, hiszen az látszik, hogy Karácsony Gergely a Bajnai-féle stratégiát viszi, azt mondja, ő ott sem volt, nem is felelős semmiben" - tette hozzá. Dömötör szerint az utóbbi egy hónapban több mindenben is hárított az ellenzék.

  1. iparűzési adó: eddig is kötelezettsége volt az önkormányzatoknak, hogy a közösségi közlekedést finanszírozzák, a főváros ügyében annyiban más a helyzet, hogy a kormány jelentős többlettámogatást biztosít a közösségi közlekedésre, és ezt a jövőben is meg fogja adni.
  2. Czeglédy Csaba megbízatása: "Karácsony úgy hárít ebben az ügyben, mint ahogy tette azt Bajnai Gordon a Hajdú-Bét ügyében."
  3. a 2010 előtti balliberális világ szimbolikus szereplőnek visszatéréséről: emlékeztetett, hogy Draskovics Tibor pénzügyminisztersége alatt a világon a második legnagyobb volt a költségvetési hiány. Kifogásolta, hogy erre mondja azt Karácsony Gergely, hogy abszolút vállalható.

Dömötör az ellenzéknek az egészségüggyel kapcsolatos kritikáival kapcsolatban ismertette, hogy a jelenlegi kormány 724 milliárd forinttal többet biztosít a területre, mint az MSZP-kormány az utolsó éveiben.

Itt tudják megnézni Dömötör Csaba felszólalását: