Szijjártó Péter: Laoszi fejlesztésekben vesznek részt magyar cégek

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. november 18. Szonexay Sziphandone laoszi miniszterelnök-helyettes (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog Budapesten, a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 18-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Átfogó, több magyar cégnek lehetőséget biztosító kötöttsegély-hitelprogramot indítanak 160 millió dollár értékben laoszi fejlesztésekben való részvételre -  mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető Szonexay Sziphandone laoszi miniszterelnök-helyettessel tárgyalt, majd közös sajtótájékoztatójukon azt mondta, a program keretében magyar cégek végzik a laoszi főváros teljes szennyvízhálózatának felújítását, élelmiszerbiztonsági fejlesztésekben, továbbá az elektronikus személyiigazolvány-rendszer kiépítésében vesznek részt.

– mondta Szijjártó Péter.

Szonexay Sziphandone laoszi miniszterelnök-helyettes (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog Budapesten, a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 18-án Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Szonexay Sziphandone azt mondta, a magyar-laoszi kapcsolatok hosszú múltra tekintenek vissza, a kölcsönös előnyökön és tiszteleten alapulnak, és mindkét ország elkötelezett az együttműködés további fejlesztése mellett.