Akik politikusként civilnek mondják magukat, azok festik magukat

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat Extra című műsorában beszélt a civil szervezetekkel kapcsolatos munkájáról, a hazai civil szféra nagyságáról.
Vágólapra másolva!

A magyar civil szervezetekkel kapcsolatos munkájával kapcsolatban az államtitkár elmondta, neki az a szerencséje, hogy a civil szervezetek nem függenek a kormánytól, tőle, hanem az általa vezetett államtitkárság egyfajta kapcsolódási pontként üzemel, amit akár egy szolgáltató egységként is fel lehet fogni. Meg kell mutatni a civileknek, hol vannak lehetőségeik, hol tudnak forráshoz jutni, ez a szolgáltatás. Az országban működik 20 civil iroda ennek érdekében, ezekkel együtt próbálja a kormány a civil társadalmat segíteni, összefogni, de semmiképpen sem irányítani.

Arra a kérdésre, hogy menyire van befolyással a civil társadalomra az, hogy az önkormányzati választáson számos politikus civilként lépett fel, Szalay-Bobrovniczky Vince kifejtette, úgy érzi, ez nem egy valós dolog, akik politikusként civilnek mondják magukat, azok festik magukat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.