Az Index alkalmazottja tudatosan megalázta az éneklő felvidéki magyar gyerekeket

Az új Puskás Aréna nyitómérkőzése Magyarország Uruguay 2019.11.15.
A magyar szurkolók elképesztő koreográfiája az új Puskás Aréna stadionavató mérkőzésén
Vágólapra másolva!
Ellenzéki propagandamédiumok alkalmazottainak a nevét a legritkább esetben írjuk le itt az Origón. Hiszen a Szauer-hvg kisújságírója vagy mondjuk az MSZP-s ügyvéd, Litresits által ugráltatott Havas Henrik-tanítványnő nevét valóban felesleges megjegyezni. A Ripost viszont nagyszerű cikket írt a Puskás Aréna megható megnyitóján provokáló egyik Index-alkalmazottról és meg is nevezte. Értjük, hogy miért - ezért most mi is ezt tesszük. A Ripost írását teljes egészében közöljük. Nagyon tanulságos.
Vágólapra másolva!

A mai napon nagyon sokan megjegyezték Miklósi Gábor nevét. Jelkép lett belőle. Az Index újságírója tudatosan alázta nemcsak a Nélküled című, a magyarság összetartozásáról szóló dalt éneklő felvidéki magyar gyerekeket, de azokat a milliókat is, akik számára mindez a lehető legtöbbet jelenti - írja a Ripost.

Tegnap az új Puskás Ferenc Aréna átadó ünnepségén ott ült a VIP páholyban Miklósi Gábor az Index újságírója. Amikor felvidéki magyar gyerekek körbesétálva a pályát énekelni kezdték a Nélküled című dalt, az egész aréna, 65 ezer ember állt fel és énekelt velük együtt. Az egész aréna. Volt aki könnyes szemmel, sokan elérzékenyülve. Zengett a szívszorító dal, most a gyerekek hangján.

Miklósi Gábor, érdemes megjegyezni a nevet, a VIP páholy kellős közepén úgy döntött, hogy neki ez nem jelent semmit. Így hát tüntetőleg ülve maradt.

Mondván hogy ő egy ilyen érzelgős dal hallatán - ami leginkább a Dzsungel könyvére emlékeztette - miért is állna fel. Később bugyuta, hatásvadász valaminek is titulálta az egészet.

Szó szerint ezt írta:

„Aztán hirtelen nem csak a VIP-ben, de körben, az egész stadionban mindenki, de tényleg mindenki felállt, és két a pályát körbesétáló gyerekkel együtt elénekeltek egy érzelgős dalt arról, hogy mi mind egy vérből valók vagyunk.

A magyar szurkolók elképesztő koreográfiája az új Puskás Aréna stadionavató mérkőzésén Fotó: Koncz Márton - Origo

A VIP-ből szinte kinéztek, amiért a seggemen maradtam, és tényleg nehéz volt nem felállni ekkora nyomás alatt, de

Így lázadtam 2019 novemberében a Puskás Aréna megnyitóján."

Miklósi végig úgy tett, mintha nem is tudná mi ez a dal.

Ma is tanultam valamit, és azért egy piros pontot így is beírtam a szervezőknek, amiért nem a Székely Himnuszt választották Csaba királyfival és a sziklaként porló székelyekkel, amit egyébként valaki megmagyarázhatna végre, mert ha Péter a kőszikla, a stabil alap, amire az egyház épül, akkor a székelyek metaforikus sziklája miért porlik annyira?

Amúgy semmi bajom a székelyekkel, sokasodjanak, gyarapodjanak, nem őket, csak a bugyuta, hatásvadász szövegeket nem bírom."

Az egyik oldalon Miklósi Gábor az Index újságírója, a másikon négy bátor felvidéki magyar gyerek. Egyik oldal, másik oldal. Muszáj választani.

Álljon itt a gyerekek neve, csupa nagybetűvel: KOVÁCS ALMA VIRÁG, BITTERA SOPHIE, NAVRATIL AMIRA és FARKAS OLIVÉR. A Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola tanulói.