A Puskás Aréna avatása miatt több vasúti kocsit állít forgalomba a MÁV

Budapest, 2019. augusztus 26. Peron a MÁV 50 megújuló állomás elnevezésű programja keretében felújítás alatt álló Kőbánya alsó megállóhelyen 2019. augusztus 26-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A MÁV-START arra számít, hogy a pénteki stadionavató után egyszerre nagy tömegek indulnak haza vonattal, ezért több vonalon is plusz kocsikat állítanak forgalomba késő délutántól és éjszaka. 
Vágólapra másolva!

A MÁV szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében azt írja, hogy a pénteki menetrend szerint a hétköznapokhoz képest több járattal közlekednek

a győri, az esztergomi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a veresegyházi, a hatvani, a lajosmizsei és a kunszentmiklósi vonalakon.

Ezeken a szakaszokon már délutántól hosszabb szerelvényekre lehet számítani, de főleg az éjszaka, Budapestről kifelé közlekedő vonatokra helyezik a hangsúlyt.

Déltől késő estig a hatvani IC - pótlóbuszok indulási és érkezési helye megváltozik, mert a Keleti pályaudvar melletti Verseny utcát lezárják a stadionavató idejére - tették hozzá.

A Hatvanba induló pótlóbuszok 15-én, pénteken déltől a nap hátra lévő felében, a Verseny utca helyett a 178-as BKK-buszok (Thököly út melletti parkolónál található) tárolóhelyéről indulnak. A Hatvanból induló IC - pótlóbuszok a Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton található 73-as és 76-os BKK-trolibuszmegállóba érkeznek.