Börtönbe kerülhet egy boltos vesztegetés miatt

Vágólapra másolva!
Vesztegetéssel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség két gázszerelőt és egy fogyasztót, aki a szerelőknek 16 ezer forintot fizetett azért, hogy a boltja gázszolgáltatását ne kapcsolják ki.
Vágólapra másolva!

A két gázszerelő egy szabolcsi kft. alkalmazottja volt. Ez a vállalkozás a gázszolgáltató megbízásából végezte a gázóra leszerelését, a szolgáltatás megszüntetését olyan fogyasztóknál, akik nem fizették a tartozásaikat.

2018. május 3-án a két szerelő megjelent az egyik szabolcsi község boltjánál, mert az üzletnek 60 napon túli tartozása volt. Közölték a boltvezetővel, hogy a gázórát le fogják szerelni, aki viszont arra hivatkozott, hogy előző nap befizette a tartozását. Beszélgetés közben

a két szerelő azt ajánlotta a boltosnak, hogy ha ad nekik 16.000 forintot, pár napig még nem szerelik le a gázórát, ez alatt rendezheti az elmaradt gázdíjat. Az üzlettulajdonos beleegyezett, a pénzt átadta a szerelőknek,

akik így olyan jegyzőkönyvet vettek fel, mely szerint az üzlet zárva volt, és így a munkát nem tudták elvégezni.

A két gázszerelőt vesztegetéssel vádolták meg,

mivel pénzt fogadtak el azért, hogy kötelességüket megszegve ne szereljék le a gázórát.

A vesztegetésben ugyanakkor a bolt vezetője is részt vett, mert fizetett a szerelőknek.

Az ügyészség mindnyájuknak börtönbüntetést javasolt, a gázszerelők számára 2, az üzletvezető számára pedig 1 évet. Emellett a vesztegetéssel szerzett 16.000 forint elkobzását is javasolta az ügyészség.