Óriási embercsempész-hálózatot göngyölítettek fel a magyar hatóságok segítségével

Vágólapra másolva!
A kamionos embercsempész-hálózat több millió eurót keresett a több száz migráns csempészésével. A magyar rendőrség egy román kamionban talált 17 embert tavaly februárban, ez indította el a bűnszervezet felszámolását.
Vágólapra másolva!

Tavaly februárban egy román kamionban 17 migránst talált a rendőrség Hegyeshalomnál. A hatóságok embercsempészés miatt indítottak eljárást a kamion sofőrje ellen.

Sikerült megtalálnia a megbízót is, aki az Egyesült Királyságból szervezte a migránsok csempészését Romániából nyugat-európai országokba.

Forrás: Police.hu/Europol

A nemzetközi szálak miatt a magyar rendőrség az Europol bevonásával együttműködött a román, brit és német hatóságokkal. Ennek keretében tavaly novemberben az Eurojust segítségével az Egyesült Királyság, Magyarország, Németország és Románia részvételével közös nyomozócsoportot állítottak fel, amit az Europol Embercsempészés Elleni Központja (EMSC) bűnügyi elemző munkával támogatott.

Az itthoni eljárást a hatóságok idén augusztusban fejezték be, az ügy iratait vádemelési javaslattal elküldték az ügyészségre - írja a Police.hu.

A nemzetközi vonalon a külföldi hatóságok tovább nyomoztak, és sikerült felgöngyölíteniük a 36 főből álló bűnbandát. Több mint kétmillió eurót kereshettek a nagyjából 580 migráns csempészésével.