Két napra bárki debreceni egyetemista lehet

Debreceni Egyetem
Vágólapra másolva!
Bárki, aki elmegy november 20-21-én, vagyis szerdán vagy csütörtökön a Debreceni Egyetem beiskolázási rendezvényére, a DExpora és készít egy képet a programon, amin látszik a karszalag, majd feltölti Instagramra a #DExpo2019 megjelöléssel, azok között egy 2020-as Campus bérletet sorsolnak ki. Nem mellesleg képbe kerül azzal, hogyan és milyen szakokra jelentkezhet jövőre a Debreceni Egyetemen, illetve, mik az elhelyezkedési lehetőségei diplomásként. A részletekről Horváth Dávid készített összefoglaló videót.
Vágólapra másolva!

A DExpo a Debreceni Egyetem 2 napos rendezvénye, november 21-én és 22-én, vagyis szerdán és csütörtökön, mind a két napon reggel nyolctól, délután háromig, és lényegében egy beiskolázási rendezvény, aminek célja megmutatni a leendő egyetemistáknak, hogy milyen lehetőségek várják őket a Debreceni Egyetemen, ha úgy döntenek, itt szeretnének továbbtanulni.

Mi történik a DExpon?

Ilyenkor standokkal kitelepül az összes kar, a kollégiumok, a szakkollégiumok, a Hallgatói Önkormányzat, más néven a HÖK, a nyelviskolák, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, a Sporttudományi Intézet, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, a Tehetséggondozó Program és a Nagyerdei Étterem.

Elmondják, hogy milyen szakok indulnak igen nagy valószínűséggel 2020-ban, ezekről mit érdemes tudni, melyik 3 éves, melyik osztatlan, mi tudható a mesterszakokról, a felsőoktatási szakképzésekről, a duális képzésekről stb. Melyikkel hogyan lehet elhelyezkedni, mekkora lehet az egyes felmérések szerinti várható kereset.

Bemutatják a tanulmányi, szociális és művészeti, vagyis az összes létező ösztöndíjat. A kollégiumi jelentkezés és elhelyezés feltételeit és körülményeit.

Elmondják hogy mit csinál, kikért van, hogyan működik a Hallgatói Önkormányzat. Miért érdemes csatlakozni és milyen szakmai tapasztalatot lehet szerezni?

Be lehet ülni tanórákra. Lehetőség van megtapasztalni, milyen a légkör, a tanterem, a tanárok stílusa, az előadások tartalma és hossza stb. Kipróbálhatják magukat a jelentkezők óvónőként, mert jönnek ovisok, fogorvosi eszközöket lehet használni.

A cikk megjelenését támogatta a Debreceni Egyetem.