Térfigyelő kamera buktatott le egy férfit Óbudán

Vágólapra másolva!
Építési törmeléket, elektronikai hulladékot, és gyerekjátékokat rakott ki egy férfi a szelektív kukákhoz, a budapesti Szőlő utcában, november 10-én reggel. A közterület-felügyelet térfigyelő központjának operátorai rögzítették az esetet, és riasztották a járőröző felügyelőket.
Vágólapra másolva!

A közterület felügyelők 50 000 forintra bírságolták meg a férfit a helyszínen, majd a felügyelet Tisztasági Csoportja elszállította az illegális szemetet.

A takarítás és a szemét elszállítási költségét is a férfi fizeti.

Forrás: Facebook

A most még közterületeken lévő szelektív kukákkal kapcsolatban már több lakos is panaszkodott az önkormányzatnak és a közterületfelügyeletnek is, ugyanis sokan a nem odavaló szemetet is kiteszik.

A kerület polgármestere, Kiss László a probléma azonnali orvoslására kérte fel az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletet.

A felügyelet arra kéri a lakosságot, hogy a szemetük vagy az építési törmelékeik elszállításánál legyenek körültekintőek, és ne bízzák a munkát olyan cégekre, amelyek túl olcsón vállalják az elszállítást. Ez azért is fontos, mert sok ilyen cég illegálisan lerakja a szemetet elhagyatott helyeken, vagy erdőkben.