Felsorolták a bíróságon a szír terrorista migráns rémtetteit

Hasszán Farhud szír terrorista
Hasszán Farhud szír terrorista
Vágólapra másolva!
Egy szíriai város imámjának lefejezésével és a legalább 25 embert meggyilkoló fegyveresek vezetésével megvádolt férfi pere szerdán kezdődött a Markó utcában. A rokonai is megjelentek a tárgyalóteremben és érdekes dolgokat mondtak az előkészítő ülésen.
Vágólapra másolva!

Az Origo információi szerint kommandósok gyűrűjében érkezett a bíró elé az Iszlám Állam katonája. A Fővárosi Főügyészség szeptemberben emelt vádat Hasszán F. ellen, miután decemberben elfogták a Liszt Ferenc repülőtéren, mert

az ellenőrzéskor hamis papírokkal próbálta igazolni magát és azt a nőt, akivel együtt volt.

A bíróság akkor

embercsempészés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte

és három évre kiutasította az országból. Magyarország Görögországba akarta kitoloncolni, de ekkor derült ki, hogy 2016 óta az Iszlám Állam tagja.

Hasszán F.-et idén tavasszal letartóztatták terrorcselekmény előkészülete miatt. Az ügyészség szeptemberben emelt vádat ellene

előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, bűnszervezetben megvalósított terrorcselekmény és emberiesség elleni bűntett miatt,

a Fővárosi Törvényszéktől tényleges életfogytiglant kért rá.

A mai tárgyaláson kiderült, hogy mi áll a vádiratban, pontosan mit tett a férfi az Iszlám Állam katonájaként. Az ügyész azzal vádolta meg Hasszán F.-et, hogy társaival együtt 2015 májusában elfoglalta a világörökségi helyszínre, Palmüra városába vezető út melletti egyik kisvárost, ahol halállistát készített.

A férfi felügyelte a tarkólövéssel és késeléssel végződő kivégzéseket, a többi között egy gyerekét is.

Emellett a bizonyítékok azt mutatják, hogy maga Hasszán F. is ölt embert.

2015. május 15-én brutálisan kegyetlenül végezték ki a város imámját, amit mindenki végignézhetett. A

torkán ejtett sebből kiindulva szabályosan levágták a fejét,

amit, mint a középkori kivégzéseknél, felemelve körbemutogattak a tömegnek. Hasszán F. ártatlannak vallotta magát.

Kelen László, Hasszán F. ügyvédje a lefejezős videófelvételek kizárását kérte a bizonyítékok közül. Emellett azzal próbálja védeni a férfit, hogy szerinte nem lehetett Szíriában, mert a vizsgált időszakban Törökországban tartózkodott. Igyekszik úgy beállítani Hasszán F.-et, mint egy közösségi médiát, internetet nem használó, írni, olvasni nem tudó egyszerű embert, aki még imádkozni is képtelen, mert nem is tud.

Annak ellenére, hogy a tanúk emirnek nevezik, vagyis művelt, vallást ismerő embernek.

Hasszán F. szír terrorista Forrás: --

A vád szerint Hasszán F. ácsként dolgozott, amit egy mestertől tanult, iskolába pedig sohasem járt. A férfi vallomásában azt állította, hogy a börtönben meg akarták mérgezni. Miután azt ecsetelte, hogy ő nem embercsempész, senkinek sem segített az EU-ba szökni, arra kérte a bírót, hogy ne végezzék ki. Ekkor mondták neki, hogy itt nincs kivégzés.

A teremben ülő, Máltán élő apjáról is sok minden kiderült, miután a tanúk padjára szólították: 13 gyereke van, Hasszán F. anyja 1997-ben halt meg szülés közben. Megerősítette, hogy a fia analfabéta, és ő sem tud olvasni, egyébként teherautósofőr. Azt is hozzátette, hogy az Iszlám Állam el akarta vinni sofőrnek, de ő nem akarta. Most megesküdött rá, hogy fia sem terrorista,

annak ellenére, hogy amikor Máltán kihallgatták, még ezt állította.

Azt viszont nem erősítette meg, hogy Hasszán F. valaha is ácsként dolgozott volna, azt mondta, soha sem volt munkája. A szerdai tárgyalási nap ítélet nélkül ért véget, ami csak akkor születhetett volna meg, ha Hasszán F. bevallja, hogy mit tett. A tárgyalás pénteken folytatódik.