Folytatja a kínos magyarázkodást az MSZP a kispesti korrupciós botrány után, itt a legújabb próbálkozás

XIX kerület Kispest Önkormányzat alakuló ülése 2019 november 7-én
Vágólapra másolva!
Még mindig nem lehet tudni, hogy mikor fosztják meg a drogbotrányba keveredett kispesti szocialista képviselőt, Lackner Csabát a bizottsági posztjától. A kispesti testület ugyanis hivatalosan még ki sem tűzte a következő ülés időpontját. A kerület fideszes képviselője szerint, ha az ellenzék tényleg el akarná távolítani Lacknert, azt már az alakuló ülésen megtehette volna – számolt be a Hír Tv. Kunhalmi Ágnes kínosan magyarázta meg, hogy mit keres még Lackner a bizottságban. Arról továbbra is hallgatnak, hogy a korrupciós botrányba keveredett Gajda Péter, kispesti polgármester sorsa mi lesz.
Vágólapra másolva!

Abszurd magyarázkodás

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy

Bizottsági helyet nem kap, frakcióba nem ül – tette hozzá kiemelve,

hogy a hivatal dolgozói pedig figyeljenek oda, hogy mikor mit terjesztenek elő.

Ezt azzal kapcsolatban jegyezte meg, hogy a kispesti testületi ülésen Lackner mégis kapott bizottsági helyet, ráadásul alelnöki posztot a Szociális és Lakásügyi Bizottságban, ami azért érdekes, mert a kiszivárgott közel ötven órás hangfelvételen a milliókat visszaosztó Lackner arról számol be, hogy a kerület önkormányzata milyen módszereket alkalmaz annak érdekében, hogy kirakja a rászorulókat az önkormányzati lakásokból.

Gajda Péter, szocialista polgármester Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az alakuló ülés után a Momentum és a korrupcióügybe keveredett Gajda Péter szocialista városvezető azonnal magyarázkodásba kezdett. Azt állította a Momentum, hogy az eredetileg megbeszéltek helyett az alakuló ülésen

egy másik listát kaptak kézhez a bizottsági helyekről.

Gajda ezt azzal magyarázta, hogy véletlenül kaptak rossz névsort, és újra fognak szavazni. Ez a magyarázat azért is érdekes, mert Gajda korábban azt mondta, hogy képviselőtársa, aki egyben barátja is, a történtek ellenére bármelyik bizottságba beülhet.

Kunhalmi mondatait Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője azzal magyarázta,

hogy ha Lackner eddig nem mondott le, akkor ezután már nem is fog.

A Fidesz-KDNP kispesti képviselője szerint pedig

Dódity Gabriella hangsúlyozta azt is, hogy

egy tiszta rendszernek nem kell elviselnie Lackner Csabát és az olyan személyeket, akik ilyen korrupciógyanús botrányba keverednek vagy keverték saját magukat és párttársaikat.

A helyi kormánypárti képviselők egyébként a mai napig nem kaptak hivatalos meghívót a következő testületi ülésről. Az összekeveredett bizottsági listákról pedig azt mondta, ha valaki tényleg meg akar szabadulni Lackner Csabától, akkor fel sem merül, hogy bizottsági helyet kapjon.

A kerület honlapján a szocialista képviselő jelenleg is a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöke.

Azt, hogy a Momentum és Gajda Péter mikor váltja be ígéretét és szavazza ki a korrupciós botrányba keveredett szocialista politikust a pozíciójából, egyelőre még nem lehet tudni.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a kispesti testület alakuló ülésén tüntetők fütyülték ki Lackner Csabát és követelték lemondását, de a képviselő figyelmen kívül hagyta a demonstrálókat és szemrebbenés nélkül tette le képviselői esküjét is.

A Kispesti Önkormányzat alakuló ülése 2019. november 7-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Gajda Péter továbbra is hallgat

Mint ismert, a választási kampányban nyilvánosságra került felvételeken Lackner Csaba XIX. kerületi MSZP-s képviselő bekokainozva arról beszélt, hogy aki a kerületi politikából évente nem keres 100 millió forintot, az hülye,

és több terhelő állítást is megfogalmazott Gajda Péterrel és Kránitz Krisztiánnal, a kerületi vagyonkezelő vezetőjével kapcsolatban.

Gajda Péter szocialista politikus újraválasztását követően kétszer is szabadságra ment, és a kispesti MSZP körül kirobbant korrupciós és drogbotrányt követően látványosan kerülte a nyilvánosságot.

Lackner Csaba, Kránitz Krisztián és Gajda Péter Forrás: Facebook

Lackner Csaba, helyi MSZP-s képviselő több terhelő állítást is tett Gajdára, amiket a mai napig nem tisztázott. Többek között azt mondta róla, hogy

  • feltehetően ez lesz az utolsó ciklusa, mert neki már "megvan" az a pénz, amiből nyugodt életet élhet;
  • a nem tiszta úton megszerzett pénzét ingatlanokba fekteti;
  • hárommillió forint visszacsurgatott pénzt fogadott el egy külső vállalkozástól az egyik önkormányzati mutyi után.

Ezek miatt Gajda Péter szocialista polgármester láthatóan fél az őt lebuktató Lackner Csabától, különben, ha nem így lenne, már rég megszabadult volna tőle.