Először összebarátkoztak az idős férfival, majd kirabolták

Vágólapra másolva!
Néhány órán belül elfogták a rendőrök azt a két nőt, akik egy idős férfit raboltak ki a saját lakásán. Először összebarátkoztak vele, később találkozóra hívták. Pénzt követeltek tőle, átkutatták a lakását, aztán többször megütötték, és ellopták a mobiltelefonját.   
Vágólapra másolva!

A rendőrségen november 8-án este jelentették be, hogy Budapesten, a VII. kerületi Péterfy Sándor utca egyik lakásában két nő megvert egy idős férfit.

A nyugdíjas férfi elmondta a nyomozóknak, hogy két hónappal korábban a Keleti pályaudvar környékén szólította meg két nő, akikkel beszélgetni kezdett, majd meghívta őket a lakására.

Kávéval és itallal kínálta őket, beszélgettek, aztán a két nő elment. November 6-áig nem is hallott róluk, de akkor a két nő elment az idős férfihez, és azt mondták neki, hogy megbeszéltek egy találkozót, bekéredzkedtek a lakásba. Mivel a nyugdíjas furcsállta a két nő viselkedését, elküldte őket, de megadta a telefonszámát nekik. Két nappal később hívták is egy ismeretlen telefonszámról. Az idősebb nő volt az, aki meggyőzte a 83 éves férfit, hogy este meglátogatja. A nő el is ment hozzá, beszélgetni és inni kezdtek, majd a nő beengedte a társát is a lakásba. Kutatni kezdtek az idős férfi holmijai között, és a pénzét követelték.

Többször megütötték, és el is lökték a nyugdíjast, aki beverte a fejét. Végül elvitték a mobiltelefonját.

A nyomozóknak néhány óra alatt sikerült azonosítani a két rablót. A 37 éves és a 19 éves budapesti nőt egy X. kerületi lakásban fogták el. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki őket. Már őrizetbe vették, és előterjesztést tettek az ügyészeknél a letartóztatásukra.