Csúnyán lebukott Soros György álfüggetlen újságírója

Vágólapra másolva!
Kétszeresen is lebukott a Soros György által futtatott Átlátszó blog. Kiderült: a magát „függetlennek" beállító oldal tulajdonosának, Sepsi Tibor Lajosnak az egyik cége milliós politikai megbízást kapott az LMP-től. Másrészt Sepsi ott trónolt Ferencváros új polgármestere mellett, amikor Baranyi Krisztina átvette a hatalmat elődjétől - derült ki a Tűzfalcsoport.blogstar.hu összeállításából.
Vágólapra másolva!

A Tűzfalcsoport blogstar.hu videója szerint Sepsi Tibor Lajos 2014 óta résztulajdonosa az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. Emellett cikkeket is ír az oldalra. Sepsi neve azonban fölbukkan egy másik cégben: a Kelsen és Coase Igazgatási Tanácsadó Kft.-ben.

Ez a társaság 2017-ben magának az LMP-nek dolgozott. Mindösszesen 2,78 millió forintért „Törvényjavaslatok, módosító javaslatok közpolitikai megalapozását" végezték az ellenzéki pártnak.

A Kelsen és Coase jelenleg végelszámolás alatt áll. Tehát miközben Sepsi Tibor Lajos a nap egyik részében az Átlátszónál független-objektíven leleplez, addig a nap hátralevő részében másik cégében törvényjavaslatokat dolgoz ki az LMP-nek. Annak az ellenzéki pártnak, amelynek társelnöke, Demeter Márta korábban világossá tette, mi a legfőbb céljuk: a jelenlegi rezsim lebontása és egy kormányzóképes alternatíva megteremtése.

Ám van még valami, ami az LMP-nek nyújtott tanácsadásnál is érdekesebb. Nevezetesen: az előbb már említett

Sepsi Tibor Lajos ott ült Baranyi Krisztina mellett,

amikor a balliberális pártok támogatásával ferencvárosi polgármesterré választott ellenzéki politikus a napokban átvette a hatalmat elődjétől.