Hidvéghi: Van más alternatíva a bevándorlást erőltető politikával szemben

Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP jelenlegi helyzetéről, a Néppárt jövőjéről, de szóba került a magyar biztos feladata is.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint az Európai Parlamentben egy a korábbinál izgalmasabb, kiszámíthatatlanabb időszak kezdődött el, ahol bár még mindig a legnagyobb frakciója a Néppártnak van, ám a többsége csökkent. A többi frakciónál is meglátszik a kiszámíthatatlanság, ahogy az is, csökkent a frakciófegyelem a szavazásoknál. A képviselő hozzátette, a LIBE bizottság alelnöki tisztségére való jelölése még mindig folyamatban van. Hidvéghi Balázs úgy véli, ez a bizottság a gyűjtőhelye a legliberálisabb, leginkább bevándorláspárti baloldali képviselőknek, hozzátéve, megérti, ha ezek a politikusok nem örültek, nem örülnek az ő jelölésének, mert mindig is kritikával illette a tevékenységüket, mert hiszen a fideszes képviselő a bizottságnak tagja, csak nem választották eddig meg alelnöknek.

Ebbe a bizottságba is az EPP delegálhat alelnököt, így lett jelölt Hidvéghi Balázs, aki azt is megjegyezte, minden pozíciót az EP választások eredményeként osztanak el. Ezt eddig tiszteletben tartotta a többi párt is, de most Lengyelország és Magyarország esetében a liberális és zöldpárti képviselők egyfajta ellentámadásba mentek át. A politikus megerősítette, ezért az alelnöki helyért, a jelöltségéért az EPP eddig is kiállt, ezért jelenleg is folynak egyezetések. El kell mondani a megbeszélések során, hogy a már megszokott szokásjog felrúgása nem vezet semmi jóra.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet a probléma, Hidvéghi Balázs úgy felelt, azért nem szeretnének itt fideszes politikust alelnökként látni, mert a Fidesz az a párt, a mostani magyar kormány az, amelyik a leghatározottabban megy szembe a liberális, bevándorlást támogató elképzelésekkel, amelyet leginkább a LIBE bizottságban erőltetnek. Arról nem beszélve, hogy a magyar kormány nem csak beszélt erről, hanem meg is mutatta, hogy van más alternatíva a multikulturalizmust, a bevándorlást erőltető politikával szemben. Visszatérve a LIBE bizottságra, az alelnökségről a tagok döntenek, persze az a kérdés, hogy a frakcióvezetők által kötött megállapodást betartják-e a képviselők.