Novák Katalin: A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor

NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. szeptember 5. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszédet mond a III. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2019. szeptember 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor; a családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzet pénteki számában.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy például Kopp Mária kutatásából is tudjuk:

az apaság hozzájárul a férfiak egészségének megőrzéséhez.

A családpolitika áttételesen mindig egyéb területekre is vonatkozik, ami által végeredményben forrásokat takaríthatunk meg - mondta az államtitkár a lapnak.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kijelentette: amennyiben nem figyelünk oda a demográfiára, akkor ötven év múlva nem beszélhetünk majd egészségügyről, oktatásról és szociálpolitikáról sem.

Novák Katalin elmondta:

a családvédelmi akciótervnek mindenképpen lesz folytatása,

hiszen a kormánynak van egy olyan vállalása, hogy folyamatosan bővíti a családtámogatások körét. Noha biztos számokat még nem tud mondani, de azt remélik, hogy a családvédelmi akcióterv II. hatása volumenében megegyezik majd az első fáziséval - tette hozzá az államtitkár.