Közel 100 embert vert át az internetes csaló

2019.11.08. 16:54

Összesen 94 embertől csalt ki pénzt egy 27 éves nagycsécsi férfi, aki álhirdetéseket adott fel az interneten, és a hirdetett termékekért előre elkérte az árukat. Ezután derült csak ki, hogy olyan termékeket árult, amelyek neki nem voltak. A férfi még azután is folytatta a csalást, miután a rendőrök behívták kihallgatásra. 

 

A munkanélküli férfi 2016 novembere és 2019 októbere között az egyik internetes oldalon adott fel hirdetéseket, és árult többek között medencét, mobiltelefont, játékkonzolokat, babakocsit, okosórát, láncfűrészt. Csakhogy ezek közül egyik sem volt neki. Amikor a vevők jelentkeztek a hirdetésre, a férfi arra kérte őket, hogy utalják előre a termékek árát a postaköltséggel együtt, és megadta a saját, illetve az élettársa bankszámláját. Azt hazudta, hogy amint megérkezett a pénz a számlaszámra, elküldi nekik a megvett termékeket. 

A csalással így volt, akinek 2300 forintos kárt okozott, de volt, akitől 81 ezer forintot csalt ki. 

A férfit először idén januárban hallgatták ki gyanúsítottként 47 csalás miatt, de még azután is folytatta. Aztán egy hónap múlva újra kihallgatták, addig újabb 12 embert vert át. De még ekkor sem hagyott fel a csalással, és másik 35 vevőtől is csalt ki pénzt. 

A férfit végül most tartóztatta le a bíróság egy hónapra.