Dízelautó-kitiltási botrány: Óriási felháborodást okozott Karácsony legújabb ötlete

KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Óriási a felháborodás Karácsony Gergely balliberális főpolgármester azon ötlete miatt, miszerint ki kéne tiltani a dízeles autókat Budapestről. Sokak szerint csak a valós problémák eltereléséről szól Karácsony ötlete, míg mások szerint teljes káoszt hozna a városba, ha megvalósulna ez az intézkedés. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb árut dízellel szállítják. Cégek juthatnának csődbe, sok embernek meg megoldhatatlan anyagi gondot jelentene, ha Karácsony végig tudná vinni akaratát.
Vágólapra másolva!

Az emberek többségét megdöbbentette a különböző fórumokon Karácsony Gergely azon kijelentése, miszerint elképzelhető a dízelautók kitiltása Budapestről. A főpolgármester azt is világossá tette, hogy ő nem szeretne járműveket látni a rakpartokon, sőt arra is célzott, hogy rövidesen hétvégén autómentessé teszti a Duna mindkét partját.

Általános felháborodás kísérte Karácsony legújabb ötletét Forrás: MTI/Mónus Márton

"Ez már a sokadik idióta terv"

Kriszta67 nevezetű hozzászóló arról írt, hogy „a szénnel, fával, hulladékkal tüzelést kell betiltani, ha tenni akar a levegő minőségért". Egy másik kommentelő a Mandiner oldalán arról írt, hogy „ez már a sokadik idióta terve. A ciklus végéig ezt fogja csinálni, hogy bejelent valami baromságot, aztán nem valósít meg belőle semmit?" Llnhegyi pedig azt írta,

„nem lesz belőle semmi. Karácsony csak kérkedik, helyesebben megintcsak hazudik."

Egy másik hozzászóló arra emlékeztetett, hogy

Bitrex arról írt, hogy „Karácsony + a kerületi polgik sosem tudják behajtani a bírságot, ha a Kormány bojkottra szólít fel. Vagy kiküldik a Horváth Csabi vagy a Niedermüller verőlegényeit?

Üres lufihámozás ez az ötlet ettől a gyökértől."

OberEnnsinnen szerint,

Óriási a felháborodás Karácsony ötlete miatt Forrás: Origo

Mi lesz a klímákkal a városházán?

Nyugalom arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony „bedob valami baromságot, aztán majd felkér rengeteg tanácsadót, elemzőt - mi meg fizetjük, mert állítólag ez nem probléma a főváros kasszájának! Ez az alak nem lesz okosabb, mindenki rángatja, ő meg már egyre "bekakilósabb" fejű!" Mindehhez Nyugalom azt tette hozzá, hogy „a klíma berendezésekkel mi lesz? pl. a városházán?"

Pandaka pygmaea arról írt, hogy

Végül minden autót kitiltanak?

Az Origo közösségi oldalán az egyik hozzászóló arról írt, hogy „Úgy látszik szeretne tömegtüntetéseket és kártérítési perek sokaságát. Arról nem is beszélve, hogy a tömegközlekedés, áruszállítás és a taxik nagy része diesel".

írta egy másik hozzászólónk.

Forrás: Origo

Egy másik oldalon többek között arról írtak a hozzászólók, hogy „De remélem akkor a BKV buszok sem járhatnak, sem a teherautók amik a boltokba szállítják az élelmiszert, a patikákba a gyógyszert, valamint megszünteti a gázolaj jövedéki adóját, és a diesel autókra vonatkozó súlyadót is eltörli ez a kis f...p.

– tette hozzá egy másik.