Gyilkosai jól ismerték a szalonnai asszonyt

Vágólapra másolva!
Egy 85 éves szalonnai asszonyt vasárnapról hétfőre virradóra meggyilkoltak a saját otthonában. A rendőrség az esettel kapcsolatban négy férfit fogott el, közülük hárman ugyanabban az utcában éltek, mint az asszony. Többször is segítettek neki a nehezebb házimunkákban, amit busásan meghálált, valamint előfordult, hogy ő adott nekik ételt, ha nekik nem futotta rá – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A helyiek közül senki sem gondolta volna, hogy azok fognak ártani az asszonynak, akiknek rengeteget segített, mindig megetette őket, amikor éheztek.

Azt beszélik, hogy a négy férfi sokat ihatott és drogozhatott is a gyilkosság előtt.

"A négy közül három nagyon jól ismerte Irénkét, ők segítettek neki a nehezebb ház körüli munkákban. Soha nem volt hálátlan, busásan megfizette a fáradozásaikat.

Valószínűleg az ilyen alkalmakkor figyelték ki, hol tartotta a pénzét, de amilyen naiv volt, lehet, hogy ő maga árulta el nekik, hogy hol tartja a vagyonkáját.

A férfiak közül ketten rokonok, de igazából nem a családi kötelék, hanem az alkohol szeretete tartotta össze őket. Irénke mondta is nekik mindig, hogy ne igyanak, mert akkor teljesen másképpen viselkednek, mint józanul. Az ital miatt egyikük annyira elszegényedett, hogy egy hordóban lakott" – mondta a Blikknek egy helyi férfi.

Forrás: Police.hu

A asszony vasárnap reggel elment a templomba majd hazament és megfőzte az ebédet. Utoljára délután látták, amikor a ház előtt söpört. A lap úgy tudja, hogy

többször megütötték a fejét, ebbe halt bele. A támadók valamilyen eszközt is használhattak.

"Pokoli belegondolni, hogy az édesanyám nincs többé. Nagyon jó anya volt. Abban a házba született még, ahol a halál érte. Apukám bányász volt, ő már sajnos régen meghalt, anyu pedig a mészkőgyárban dolgozott.

Anyukám mindenkin segített, amiért én nagyon büszke voltam rá, és soha nem gondoltam, hogy pont emiatt kell majd meghalnia"

– mondta a lapnak sírva az asszony lánya.

Ahogy korábban megírtuk, a gyilkosság másnapján három helybeli férfit elfogott a rendőrség, majd szerdán, Budapesten elfogtak egy negyedik férfit is, aki gyanúsítható a gyilkossággal.