Ocsmány stílusban beszél egy elemzőről a józsefvárosi polgármester és a bukott miniszterelnök-jelölt

Pikó András, polgármesterjelölt
Budapest, 2015. március 14. Pikó András, a Klubrádió műsorvezetője az Eötvös Károly Intézet Legyen köztársaság! című fesztiválján a Gödör Klubban 2015. március 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az októberi 13-i önkormányzati választások után egyre több botrány alakul ki az ellenzéki polgármesterek körül. A Pesti Srácok írta meg, hogy az egykori Klubrádió-alkalmazott Pikó András, Józsefváros polgármestere, és Lattman Tamás bukott (és riszint saját maga által kinevezett) MSZP-s miniszterelnök-jelölt primitív módon megpróbálni megalázni Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét. Az ízléstelen szemtelenkedés ellenére, a balliberális nővédő szervezetek mélyen hallgatnak.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ elemzőjét, Párkányi Esztert megalázta a balliberális oldal két szereplője - írja a Pesti Srácok.

A klubrádiós polgármester, Pikó András, a választások után három héttel nem talált jobb szórakozást, mintsem korábbi állítólagos elemzői tévedesék idézését közösségi oldalán.

Pikó azt írja közösségi oldalán, hogy: Annyira bírnám, ha lenne benne egy politikai elemzés Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől és az Alapjogokért Központ elemzőjétől, aki a kampány alatt tanúsított "tudományos alapossággal" elemezné a józsefvárosi választási eredményt.

Itt már egy határt átlép Pikó azzal, hogy megkérdőjelezi a valóban kvalifikált Párkányi Eszter szakmai tudását, hiszen Pikó már a választási eredmények ismeretében bölcselkedett, majd igyekezett kigúnyolni Párkányi Esztert.

Az ízléstelen szerencsétlenkedés itt nem állt meg, a kommentekhez a volt MSZP-s miniszterelnök-jelölt Lattmann Tamás is csatlakozott. Ez azért is érdekes, mert Lattman kutatási és szakterületei között szerepel a nemzetközi humanitárius jog, az emberi jogok védelme is.

Ő azt írta, hogy

A nőiességet megalázó hozzászólást Pikó természetesen

nem törölte, nem moderálta, nem határolódott el tőle, vagyis mélységesen egyetért vele.

Pikó András Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tapsol a baloldal, a nővédő szervezek hallgatnak

Pikó bejegyzését egyébként a baloldal politikusa kedvelte, az egyetértők között van például a saját országát Brüsszelből támadó, abortuszpárti nőgyógyász, Cseh "Katka", illetve a magyarságot és a kereszténységet szorgalmasan gyűlölő Homonnay Gergely is.

Külön Lattman bejegyzését is többen kedvelték, például mindenkinek az érzéseire és jogaira objektíven odafigyelő mérce.hu munkatársa, Kis György Márk is, aki a bejegyzést meg is osztotta.

Párkányi Eszter a Pesti Srácoknak azt mondta, hogy november 7-én lesz az alakulóülés Józsefvárosban,

így azzal is tölthetné az idejét a polgármester, hogy arra készül, de inkább a hergelést választotta a Facebook-oldalán.

Az Alapjogokért Központ elemzője azt is mondta, hogy azok,

Nálunk viszont nincsenek kvótanők, nem azért diplomázhattam le és nem azért lettem elemző, mert nő vagyok!

– mondta Párkányi Eszter.

A balliberális oldalhoz tartozó nővédő szervezetek az esettel kapcsolatban valamiért eddig nem fejezték ki felháborodásukat.