A Horváth Csaba-féle zuglói vezetés a parkolási maffiától venne parkolóautomatákat

KARÁCSONY Gergely; HORVÁTH Csaba
Budapest, 2019. február 3. A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba 6535 szavazatot kapott. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A parkolási maffia zászlóshajójának számító, egykori centrumos Kupper András cégétől venne Zugló új szocialista vezetése 76 parkolóautomatát, amelynek darabja legalább kétmillió forintba kerül. A legújabb mutyigyanús szoci businessel kapcsolatos javaslatot természetesen Horváth Csaba polgármester terjesztette a kerületi közgyűlés elé. Kuppert korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélte a bíróság, volt cégének 23 vezetője ellen pedig jelenleg is eljárás zajlik.
Vágólapra másolva!

Horváth Csaba, Zugló új MSZP-s polgármestere úgy döntött, hogy a Demszky-Hagyó-éra hírhedt parkolási maffiózója,

Kupper András C-Ware Kft. nevű cégétől rendel a XIV. kerület vezetése 76 parkolóautomatát, amelynek darabja legalább kétmillió forintba kerül.

Karácsony Gergely és Horváth Csaba Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Horváth az automaták telepítését és karbantartását is Kupper cégére bízná egy négyéves időszakra. A karbantartás egyébként havi negyvenezer forintjába kerül majd a zuglói adófizetőknek.

Az MSZP-s politikus annyira komolyan veszi a szabad versenyt, hogy más cég nem is indulhatott a közbeszerzésen, csak a C-Ware Kft.

Ahogy az közismert, 2010 előtt Kupper András volt a fővárosi parkolási maffia feje, akinek a tulajdonában állt a Centrum Parkoló Kft.

Kuppert korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélte a bíróság,

mivel a Centrum engedély nélkül szedett parkolási díjat az Állatkerti úton.

A volt cége 23 vezetője ellen pedig jelenleg is eljárás zajlik csalás vádjával.

A „nagyobb átláthatóság és a XXI. századi szellemiségű városvezetés jegyében" a parkolóautomaták egyébként nem fogadnak el bakkártyát, fizetni így csupán a visszaélésre alapos okot adó készpénzes módszerrel lehet.

A Horváth Csaba által beterjesztett parkolási businessről a zuglói közgyűlés már most csütörtökön dönthet.

A hírhedt parkolási maffiózó amúgy nem most kezdi a zuglói businesst, hanem már 2017-ben 207 darab parkolóautomatát helyezett el a cége a XIV. kerületben.

Zugló polgármestere pedig akkor nem más volt, mint Budapest újonnan megválasztott vezetője, Karácsony Gergely.