Vágólapra másolva!
Tömegével érkeznek a felháborodott hangvételű hozzászólások Karácsony Gergely Facebook-bejegyzéseihez amiatt, hogy a Fővárosi Közgyűlés tegnap elfogadta azt az előterjesztését, ami alapján az előző ciklushoz képest háromról ötre növekedett a főpolgármester-helyettesek száma, és beosztottjainak fizetése drasztikusan emelkedett.
Vágólapra másolva!

Brutális pénzszórás a balliberális bizalmi körnek és holdudvarnak - ez jellemezte a Fővárosi Közgyűlés tegnapi alakuló ülését. A keddi nap legnagyobb eredménye, hogy Karácsony Gergely előterjesztésére nőtt a főpolgármester-helyettesek száma, akiknek a fizetése is látványosan emelkedett az előző ciklushoz képest. Amíg Tarlós Istvánnak csupán három helyettese volt, addig Karácsonynak öt lesz, akiknek többsége pártpolitikus, nem szakember. Szembetűnő, hogy a nemrég megválasztott városvezető segítői átlagosan kétszázezer forinttal vihetnek többet haza, mint Tarlós helyettesei az elmúlt öt évben. A teljes önkormányzati ciklusra lebontva ez kétszázmillió forintos többletet jelent a fővárosi költségvetésnek. Érdemes egy pillanatra körbenézni Karácsonyék felhőtlen, többmilliós pénzosztása közepette a virtuális térben, hogyan állnak hozzá az emberek a dologhoz.

Felháborodtak a választók

Karácsony tegnap este fél hétkor közzétett posztja alatt negyedórának sem kellett eltelnie, és tömegével érkeztek a tiltakozó hozzászólások. Jól láthatóan hatalmas felháborodást váltottak ki a 2010 előtti balliberális világra emlékeztető momentumok.

- kérdezte az egyik kommentelő nem kevés iróniával, miszerint az egészségügy támogatása helyett inkább a saját zsebüket preferálják. Volt olyan is, aki szimplán feltette a kérdést, hogy mennyibe kerül az adófizetőknek az öt helyettes.

Forrás: Facebook

Nyilván sikerült bért is emelni - érkezett a következő hozzászólás.

Forrás: Facebook

Volt olyan is, aki szikáran ismertette a tényeket.

Forrás: Facebook

Nem mindenki tudta hova tenni a történteket. "Mi a fészkes fene történik? Nem azért választottak meg, hogy egyből szórjátok a pénzt! Mi a fene történik, hogy az egyik polgármestert mindenhonnan kigolyózzátok?" - sorolta az aggályait az egyik facebookozó. Egy másik meg úgy fogalmazott, hogy "kezdődik a Karácsony közpénzből".

Forrás: Facebook