A momentumos terézvárosi polgármester megduplázná alpolgármestereinek a számát

Fekete-Győr András, Soproni Tamás
Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen azt bizonyítják, hogy országos cimborák
Vágólapra másolva!
Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármesterének négy alpolgármestere lehet, amennyiben megszavazza ezt az ellenzéki többségű képviselő-testület a holnapi alakuló ülésén. Ez azt jelentené, hogy az előző ciklushoz képest megduplázódna az alpolgármesterek száma. Többek között egy antiszemita jobbikost, és Karácsony Gergely volt titkárságvezetőjét venné maga mellé Soproni. 
Vágólapra másolva!

A főváros legkisebb kerületében, Terézvárosban is megkezdődött a balliberális pártok pozícióosztogatása, nem is akárhogyan. A Magyar Hírlap értesülései szerint

Soproni Tamás momentumos polgármester is megduplázza alpolgármestereinek számát,

ugyanis amíg a fideszes Hassay Zsófiának két helyettese volt, addig neki négy lesz. A lap arról is írt, hogy holnap alakul meg az új terézvárosi képviselő-testület, és a tervek szerint két belsős és két külsős alpolgármestert választanak meg. Az előterjesztés szerint

  • belsős a DK-s Miyazaki Jun és a momentumos Győrffy Máté, míg
  • a két külsős a jobbikos Juhász Szabolcs és a párbeszédes Temesvári Szilvia lesz.

Utóbbi két név mindenképpen érdekes: Temesvári Karácsony Gergely titkárságát vezette Zuglóban, Juhász Szabolcs pedig nem is olyan régen még antiszemita szólamokat hangoztatott, többek között arról beszélt egy október 23-ai rendezvényen, hogy a nagyobb sajtótermékek arra buzdítják a fiatalokat, költözzenek Izraelbe. Juhász egyébként az előző önkormányzati ciklusban Erzsébetvárosban volt képviselő.

Soproni Tamás erzsébetvárosi polgármester, és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Forrás: Facebook

A Magyar Hírlap kiemelte továbbá, hogy az új szervezeti és működési szabályzat négy tanácsnokról rendelkezik, az előzetes várakozások szerint mind a négyet az ellenzéki pártok fogják majd adni. Akárcsak a bizottsági elnöki tisztségeket, az ellenzék egyet sem ad át a kormánypártoknak, akik 43 százalék körüli eredményt értek el az októberi választáson. Ez még mind semmi, hiszen a kerületi gyakorlattal ellentétben harmincnégy bizottsági helyből mindössze négyet ajánlottak fel az előkészítő tárgyaláson a Fidesz–KDNP-nek, két képviselői és két külsős helyet. "A korábbi ciklusokban hagyomány volt, hogy a pénzügyi bizottság vezetését ellenzéki képviselő kapta, ám a szivárványkoalíció most ezt is felrúgná. Hozzátette, az átadás-átvétel korrekt módon zajlott le a VI. kerületben" - kommentálta a fideszes Bundula Csaba a fejleményeket. Hozzátette, nem bujtották fel a hivatali dolgozókat, nem akadályozták a testület mielőbbi felállását, konstruktívan álltak hozzá a váltáshoz. Nem úgy az ellenzék, akik lesöpörték a Fidesz azon javaslatát, miszerint a testület november 5-ei alakuló ülését a helyi kábeltelevízió élőben közvetítse.

- fogalmazott a kormánypárti politikus. Emlékezetes, nem ez volt az első konfrontatív lépése Soproninak, pár nappal megválasztása után szerződést bontott a Figyelővel.

Jól látható a trend: amelyik budapesti kerületben az ellenzék hatalomra került, ott látványos pozícióosztogatásba kezdett, drasztikusan megemelte a képviselők juttatását.

  • Pestszentlőrincen száz százalékkal emelte meg a hatalomra jutott ellenzék a képviselői tiszteletdíjakat,
  • Rákospalotán ötvenszázalékos illetményemelés történt,
  • Pesterzsébeten húsz százalékkal nőttek az illetmények,
  • Újbudán László Imre (DK) polgármester olyan előterjesztést nyújtott be, amely az alpolgármesterek számát is száz százalékkal, kettőről négyre növelte.