Holtan találták meg a híres zongorista édesanyját

Vágólapra másolva!
Megfagyott Sárik Péter, a neves zongorista édesanyja. A 79 éves asszony egy idősek otthonából tűnt el még csütörtök délelőtt. A zenész közösségi oldalán is megpróbált segítséget kérni, hogy minél több emberhez eljusson a hír, de már csak holtan találták meg az idős asszonyt, aki valószínűleg összeesett, halálát kihűlés okozta.
Vágólapra másolva!

A többek között Fonogram-, Artisjus- és eMeRTon-díjjal is elismert jazz-zongorista édesanyja egy Fejér megyei idősek otthonából tűnt el.

Rendőrök, polgárőrök, ápolók és civilek is keresték,

több mint tízezren, ismert zenészek sokasága osztotta meg az eltűnéséről szóló bejegyzést - írja a Bors.

A tragikus hír szombaton érkezett, miszerint a 79 éves Cilikének már csak a holttestét találták meg. A Bors információi szerint

az asszonyt egy közeli golfpálya melletti erdős területen találták meg, halálát kihűlés okozta.

Sárik Péter lemondta vasárnapi előadását, majd a Facebookon bővebben is beszámolt a történtekről annak érdekében, hogy tisztázza a részleteket, hiszen sokakban felmerült: hogyan tűnhetett el az asszony az idősek otthonából?

Mivel Sárik Péter édesanyja olyan állapotba került korábban, hogy egyedül már nem élhetett, januárban helyezték el egy alcsútdobozi idősek otthonában, ahol szakszerű ápolásban és huszonnégy órás felügyeletben részesült.

Mivel állapota egyre jobb lett, a normál ápolási osztályra kerülhetett. A zenész szerint édesanyja boldog volt, nagyokat sétált az udvaron, de sosem hagyta el a kijelölt részleget. Bő egy hete aztán kicsit zavart lett, így az ápolási otthon gondozói hívtak hozzá egy pszichiátert, de a szakember mindent rendben talált. Tehát orvosi döntés alapján maradt a nyitott részlegen - írta Sárik közösségi oldalán.

Édesanyja eltűnésekor a zongoristát azonnal értesítették. Mindenki mindent elkövetett, hogy megtalálják, de sajnos túl késő volt.

Az idős asszony keresésében a Mantrailing Akadémia Alapítvány keresőcsapatai is részt vettek, öt fővel és négy kutyával, miután szagmintát vettek az alcsútdobozi otthonban. Gránicz Csaba, a mentőcsapat vezetője azt nyilatkozta a Borsnak, hogy egy másik területen kutattak, amikor szóltak a rendőrök, hogy megtalálták a holttestet.

– tette hozzá Gránicz Csaba.