Elvenné a közgyűlés döntési lehetőségét Érd baloldali polgármestere

Vágólapra másolva!
Érden a baloldali többségű, Csőzik László által vezetett közgyűlés holnap tartja alakuló ülését. Noha Csőzik László a kampányában az átláthatóságról szónokolt, most fennáll a veszélye, hogy gyors és a nyilvánosság számára ellenőrizhetetlen privatizációba kezdene.
Vágólapra másolva!

A képviselőknek kiküldött előterjesztés szerint ugyanis az első döntések egyike, hogy a város tulajdonában lévő egyszemélyes kft.-kkel kapcsolatos döntési hatásköröket átruháznák a polgármesterre, vagyis Csőzik Lászlóra, aki ezzel

elvenné a közgyűlés döntési kompetenciáját, a döntéseket megelőző nyilvános vita lehetőségét.

Érdet 40,5 milliárd forinttal és jelentős városi vagyonnal kapta meg az új baloldali városvezetés, ezek megőrzése 70 ezer ember alapvető érdeke.

Az Origo birtokába jutott előterjesztésben ez olvasható:

1. Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 6. melléklete a következő 8. sorral egészül ki:

[A Közgyűlés által a polgármesterre átruházott feladat- és hatáskörök]

8. Az önkormányzat egyszemélyes gazdasági társaságával kapcsolatban azon döntések, amelyeket a Polgári Törvénykönyvről szóló törvény, illetve alapító okirat a társaság legfőbb szervének hatáskörébe utal.

Mint az Origo is megírta, Horváth Csaba MSZP-s politikus is hasonló trükközésre készült Zuglóban, de kiderült, megijedt és visszavonta végül a javaslatot.