Hiába zárták ki az MSZP-ből, nem mond le mandátumáról a drogpartin százmilliós lopásokkal hencegő Lackner

Gajda Péter polgármester állítja, nem ismerte fel beosztottját, Lackner Csabát a felvételeken.
Vágólapra másolva!
Nem mond le mandátumáról a drogos és korrupciós botrányba keveredő Lackner Csaba, közölte az újraválasztott kispesti képviselő Facebook-oldalán. Lackner bejegyzésében elmondta, hogy igazságtalannak érzi az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Tanácsának döntését, és szerinte őt is megilleti az ártatlanság vélelme. "Sajnálom, hogy az MSZP ezt az alkotmányos alapelvet nem tartja tiszteletben, és nem érvényesíti a tevékenysége során, legalábbis irányomban biztosan nem" - írta Lackner. Mint emlékezetes, október elején hozta nyilvánosságra a Magyar Nemzet és a Hír TV azokat a felvételeket, amely során a kispesti MSZP-s képviselő, Lackner Csaba kólának nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben nyíltan beszélt a kispesti korrupciógyanús ügyletekről, visszaosztásokról és a Kránitz Krisztián által vezetett helyi vagyonkezelő környékén zajló egyéb visszaélésekről. A hangfelvételeken elég sokszor szóba került Gajda Péter szocialista polgármester neve is.
Vágólapra másolva!

Lackner bejegyzése elején beszámol arról, hogy 2019. október 25. 12:00 óráig kellett volna az MSZP Országos Elnökségének döntése értelmében visszaadnia a mandátumát, ellenkező esetben kezdeményezik a kizárását.

Ahogy arról korábbi cikkében az Origo is beszámolt, Lackner nem adta vissza a mandátumát határidőre, így Tóth Bertalan pártelnök kezdeményezte a pártból való kizárását.

Lackner mostani bejegyzéséből kiderült, hogy október 27-én felfüggesztette a párttagságát az MSZP országos elnöksége, és etikai eljárást kezdeményezett vele szemben.

Lackner továbbra is azt a meseszerű magyarázatot folytatta, hogy szerinte "Nem bizonyított, hogy a médiában megjelent felvételeken én szerepelek, én beszélek, ahogy az sem, hogy bármilyen szert fogyasztottam."

Lackner: "Továbbra sem bizonyított, hogy a felvételeken én szerepelek"

A képviselő kifejti, hogy igazságtalannak tartja az MSZP Országos elnökségének döntését, és azt gondolja, hogy megilleti az ártatlanság vélelme:

- folytatta a képviselő.

Ezt követően vele kapcsolatban politikai lejárató kampányról beszél, és arról, hogy a választók mindezek ellenére bizalmat szavaznak neki.

Íme Lackner szánalmas magyarázkodása:

Igyekeznek Gajdáról elterelni a figyelmet

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az MSZP azzal, hogy kezdeményezte Lackner kizárását, megpróbál előremenekülni a botrányban.

A párt egyrészt így próbálja elérni, hogy Gajda Péter kispesti szocialista polgármester megússza a botrányt.

Másrészt pedig Lackner eltávolításával megpróbálják elkerülni, hogy az ügyben Gajda felelőssége is szóba kerüljön.

Lackner, Kránitz és Gajda Forrás: Facebook

Bár a szocialisták a botrány kirobbanása óta mindent elkövettek annak érdekében, hogy hárítsák az ügyet.

Azonban a napnál is világosabb, ha igazak a felvételen elhangzott állítások, akkor Gajda Péter súlyosan érintett az elmúlt évek legnagyobb szocialista korrupciós botrányában.

A szocialisták célja Lackner félreállításával, hogy a botrányt a lehető legkisebb áldozattal túléljék.

Lenne mire válaszolnia Gajdának

Egyébként az MSZP még mindig nem indított vizsgálatot Gajda Péter ellen. Persze, felmerül a kérdés, hogy minek is kellene vizsgálódni egy olyan ügyben, amelyben csak az alábbi apróságok derültek ki Lackner Csaba XIX. kerületi, MSZP-s képviselőjelölt szavaiból:

  • egy konkrét szocialista maffiahálózat működik Kispesten, ahol
  • az MSZP-s politikusok mindenféle gátlás nélkül talicskázzák ki az önkormányzati (külső vállalkozóktól visszacsurgatott) pénzeket saját bankszámlájukra;
  • mindebből pár év alatt úgy meggazdagodtak, hogy a jövőben már nem kell dolgozniuk, és a felhalmozott vagyonból sorra veszik a különböző országokban a különböző álomingatlanokat;
  • a durva korrupciós ügyben Gajda Péter polgármester, Karácsony Gergely szövetségese is érintett: egy alkalommal hárommillió forintot kapott vissza az egyik önkormányzati mutyi után, sorra veszi az ingatlanokat bizalmasán keresztül, egy alkalommal Lackner segítségét kérte ehhez, és úgy megtollasodott, hogy már most nyugodt életet tudna élni.