Széllel és esővel jön a felmelegedés

2019.11.01. 06:09

Mindenszentek napján hűvös, szeles lesz az idő, de esni nem fog. Szombattól erőteljes felmelegedés kezdődik, vasárnapra visszatér a 20 Celsius-fokos kirándulóidő - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Péntek: Mindenszentek napján dél, délkelet felől szakadozott felhőzet sodródik hazánk térsége fölé, ám ebből számottevő csapadék nem alakul ki. A legtöbb napsütésre északon számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül. Reggel -7 és +4, délután 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A Dunától keletre többfelé, több alkalommal ered el az eső. Nyugaton inkább csak elszórtan lehet csapadék. A déli szél sokfelé megélénkül. 11 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Mindenszentek napján hűvös, szeles lesz az idő, de esőre sehol sem kell számítaniFotó: Polyák Attila - Origo

Vasárnap: Hajnalban még több helyen lehet eső, majd estig átmenetileg - a viharossá fokozódó déli szél hatására  - csökken a felhőzet, délen akár több órára a nap is kisüthet. 13 és 20°C közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfő: Újra beborul az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső eshet. Délutántól újra viharossá fokozódhat a légmozgás.  11-16 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Kedd, szerda: Marad az igen változékony, borongós időjárás. Többször valószínű további eső, zápor. Kedden a DNy-i, szerdán az ÉNy-i szél erősödhet meg.