Zente után Leventéért is összefogott az ország

Vágólapra másolva!
Több városban is sütivásárral, futóversennyel és licitre bocsátott tárgyakkal gyűjtenek pénzt a gerincvelői izomsorvadásban, SMA-ban szenvedő 22 hónapos Leventének. A kezeléshez még nagyjából 200 millió forint hiányzik – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Levente családja már hetek óta közzétette a felhívást, hogy a kisfiúnak segítségre van szüksége, de csak az elmúlt napokban lett az akció országos szintű.

A család ugyanarra a 700 milliós gyógyszerre gyűjt, amit a másfél éves Zente a Bethesda Gyermekkórházban kedden megkapott.

Az anya bízik benne, hogy az ő gyereke esetében is csodát tesz az összefogás, és összegyűlik a pénz – írja a Blikk.

– mondta a lapnak Levente anyja. Elmondása szerint több városba is elmentek a kisfiúval megnézni a vásárt, de nem tudnak minden felkérésnek eleget tenni, mert a gyereknek szüksége van a pihenésre.

Civilek mellett ismert emberek is besegítettek, valamint a Puskás Akadémia FC felajánlotta következő, a Budapest Honvéd elleni meccsének teljes bevételét a Zolgensma nevezetű génterápiára.

"Nagyon örültünk, amikor láttuk, hogy Zente végre megkapta a kezelést. Bízunk benne, hogy Levinek is sikerül csütörtökig összegyűjteni a pénzt. Ha mégsem, novemberben pár napig még van lehetőségünk" – mondta az anya, akinek az minden vágya, hogy a fia egyszer lábra álljon.

Magyarországon jelenleg 120 regisztrált SMA-beteg van. Buday Krisztina, az SMA Izomsorvadásos Betegek Magyarországi Egyesületének elnöke szerint még biztosan lennének olyanok, akik igénybe vennék a méregdrága kezelést.

"A Zolgensmát jelenleg még nem engedélyezték Európában, ezért is lehet gyűjteni rá.

Az itthon elérhető egyetlen kezelés, a Spiranza, amit jelenleg 54 gyerek kap meg.

A világújdonságnak számító kezeléseket azért is fontos, hogy időben megkapják a gyerekek, mert állapotuk napról napra rosszabb lehet" – mondta Buday Krisztina.

Ha ön is szeretne segíteni Leventének, a következő számlaszámra utalhat: Összefogás Levente Lépteiért Alapítvány (kedvezményezett) Számlaszám: 10402221-50526856-49831002