Eltűnt 500 millió forint a Momentumnál

EP választás 2019 Európai Parlament EP2019 Momentum, eredményváró
Vágólapra másolva!
A NAV az Origo kérdésére megerősítette, több százmillió forintos költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Momentum kampánytámogatási ügyében. Válaszukból tehát az derült ki, hogy valóban eltűnt az az 500 millió forint, amit kampánytámogatásként kaptak a magyar államtól.
Vágólapra másolva!

- így reagált az adóhatóság portálunknak arra a kérdésére, miszerint igazak-e azok a sajtóértesülések, hogy vizsgálódnak a Momentumnál. Válaszukból tehát az derült ki, hogy

valóban eltűnt az az 500 millió forint, amit kampánytámogatásként kaptak a magyar államtól.

Mint ismert, az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során megállapította, hogy a Momentum mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem tudta igazolni, ami miatt 2019 januárjában a pénzügyi ellenőrző szerv feljelentést tett a NAV-nál. Az adóhatóság szerda délelőtt szállt ki a párt központjába.

A Momentum tagjai a 2019-es európai parlamenti választás eredményváróján Fotó: Hirling Bálint - Origo

Azt is szerettük volna megtudni a NAV-tól, hogy találtak-e valamiféle bizonyítékot a kutakodás során, azonban erre nem kívántak válaszolni. "A hivatal a folyamatban lévő ügyről azonban további részleteket nem hozhat nyilvánosságra" - írták.

Az Állami Számvevőszék még januárban készített egy videót, amelyben elmagyarázták, mit kell tudni a Momentum ügyében.