Folytatódik az ellenzéki korrupciós botrány: 2 millió forintot kért vissza az MSZP-s Lackner Csaba egy tér felújításából

Lackner, Kránitz és Gajda
Lackner, Kránitz és Gajda
Vágólapra másolva!
Tóth Bertalan MSZP-elnök kezdeményezte a kispesti korrupciós és drogbotrányba keveredett képviselő, Lackner Csaba kizárását az MSZP-ből, mivel Lackner az általa megadott határidőig nem adta vissza mandátumát. A képviselő ügyvédjén keresztül megüzente a Magyar Nemzetnek, hogy nem mond le a mandátumáról. Korábban beszámoltunk arról, hogy a szocialisták azon dolgoznak, hogy Lackner "feláldozásával" eltereljék a figyelmet a képviselővel egyébként baráti kapcsolatban lévő, és a kiszivárgott hangfelvételeken többször előkerülő, MSZP-s polgármesterről, Gajda Péterről. Mint emlékezetes, Lackner több dolgot is állított a polgármesterről, például, hogy egy alkalommal hárommillió forintot kapott vissza az egyik önkormányzati mutyi után, sorra veszi az ingatlanokat bizalmasán keresztül, egy alkalommal Lackner segítségét kérte ehhez, és úgy megtollasodott, hogy már most - ahogy fogalmaztak - nyugodt életet tudna élni. Közben egy újabb részlettel állt elő a Hír TV Informátor című műsora a legújabb adásában, amelyben egy Lacknerrel korábban kapcsolatban lévő vállalkozó elmondta, hogy tőle a szocialista polgármester bizalmi embere 2 millió forintot kért vissza egy tér felújításából. Jellemző: érdemben Karácsony Gergely nem mert megszólalni Gajda Péterrel kapcsolatban. Korábban barátjának nevezte, most viszont érezhetően még nem döntöttek Gajdáról, természetesen Karácsony feje fölött, az ellenzéki pártok - az MSZP vezetői, de elsősorban persze Gyurcsány. Nem döntötték el, hogy mit fognak csinálni a kispesti szocialista polgármester botrányával.
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke számolt be arról Facebook-oldalán, hogy lejárt a szocialista párt által szabott határidő, és ezért kezdeményezi a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba pártból való kizárását.

- írta a pártelnök.

Forrás: Origo

Hozzátette: továbbra is úgy gondolja, hogy meg kell adni a lehetőséget a képviselőnek a védekezésre, de az ellene megfogalmazott vádak a közösségre nézve is súlyos terhet jelentenek, ezért tudnia kellene, mi a kötelessége.

Gajda Péter, a XIX. kerület ismét megválasztott polgármestere arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a párt abban maradt Lacknerrel, hogy lemond a párttagságáról az adott határidőig.

Ennek ellenére Lackner Csaba ügyvédjén keresztül megüzente, hogy nem kívánja visszaadni képviselői megbízatását.

– írta Lackner ügyvédje a Magyar Nemzetnek.

Igyekeznek Gajdáról elterelni a figyelmet

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az MSZP azzal, hogy kezdeményezte Lackner kizárását, megpróbál előremenekülni a botrányban. A párt egyrészt így próbálja elérni, hogy Gajda Péter kispesti szocialista polgármester megússza a botrányt.

Másrészt pedig Lackner eltávolításával megpróbálják elkerülni, hogy az ügyben Gajda felelőssége is szóba kerüljön.

Lackner, Kránitz (Krinyó, a vagyongazdálkodásért felelős szocialista) és Gajda egy csapatban. Jó barátok Forrás: Origo

Bár a szocialisták a botrány kirobbanása óta mindent elkövettek annak érdekében, hogy hárítsák az ügyet.

Azonban a napnál is világosabb, ha igazak a felvételen elhangzott állítások, akkor Gajda Péter súlyosan érintett az elmúlt évek legnagyobb szocialista korrupciós botrányában. A szocialisták célja Lackner félreállításával, hogy a botrányt a lehető legkisebb áldozattal túléljék.

Lenne mire válaszolnia Gajdának

Egyébként az MSZP még mindig nem indított vizsgálatot Gajda Péter ellen.

Persze, felmerül a kérdés, hogy minek is kellene vizsgálódni egy olyan ügyben, amelyben csak az alábbi apróságok derültek ki Lackner Csaba XIX. kerületi, MSZP-s képviselőjelölt szavaiból:

  • egy konkrét szocialista maffiahálózat működik Kispesten, ahol
  • az MSZP-s politikusok mindenféle gátlás nélkül talicskázzák ki az önkormányzati (külső vállalkozóktól visszacsurgatott) pénzeket saját bankszámlájukra;
  • mindebből pár év alatt úgy meggazdagodtak, hogy a jövőben már nem kell dolgozniuk, és a felhalmozott vagyonból sorra veszik a különböző országokban a különböző álomingatlanokat;
  • a durva korrupciós ügyben Gajda Péter polgármester, Karácsony Gergely szövetségese is érintett: egy alkalommal hárommillió forintot kapott vissza az egyik önkormányzati mutyi után, sorra veszi az ingatlanokat bizalmasán keresztül, egy alkalommal Lackner segítségét kérte ehhez, és úgy megtollasodott, hogy már most nyugodt életet tudna élni.
Gajda Péter és Karácsony Gergely. Korábban Karácsony a barátjának nevezte, most hallgat róla - még nem döntöttek Gyurcsányék Karácsony feje felett, hogy mit kezdjenek a kispesti polgármesterrel Forrás: Facebook

Újabb korrupciós botrány: 2 milliót kért magának Lackner egy kispesti tér felújításából

Azonban megint nem telt el nap a kispesti botrány továbbgyűrűzése nélkül, hiszen a Hír TV Informátor című műsorának nyilatkozott egy korábban Lacknerrel kapcsolatban lévő, Kispesten dolgozó vállalkozó,

aki elmondta, hogy a képviselő 2 millió forintot kért egy kispesti tér felújításából.

A beruházást végző férfi elmondta, a kivitelezés végösszege 19 millió forint volt, de az Almavirág tér munkálatai ténylegesen csak 12 millióba kerültek.

A férfit végül ki sem fizették, aki emiatt csődbe ment.

Lackner Csaba, MSZP, hangfelvétel, fehér por Fotó: Polyák Attila - Origo

A vállalkozó elmondta azt is, hogy Lackner Csaba tényként közölte, hogy ő ebből a felújításból 2 millió forintot fog húzni.

A vállalkozó kifejtette, hogy Gajda Péternek is tudnia kellett az ügyeskedésekről. Többször megírtuk: miután a Magyar Nemzet és a Hír TV közzétette a döbbenetes felvételeket, Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester gátlástalanul azt állította, hogy egy hét is kevés volt neki, hogy az őt leleplező barátjával, Lackner Csabával beszéljen, majd azt próbálta lódítani, hogy fel sem ismerte a felvételen foci- és sípartnerét, a drogpartin százmilliós lopásokkal dicsekvő Lacknert.

Íme a Hír TV riportja a vállalkozóval készített interjúból: