Bababarát hely lett a debreceni vasútállomás

Debrecen, MÁV, vasút, családbarát váró, családi váró
Vágólapra másolva!
Debrecen állomáson szeptember óta működik a családi váróterem, a MÁV az új helyiségbe a játszósarok mellett gyermekmosdót és pelenkázót is kiépített.
Vágólapra másolva!

A MÁV közleménye szerint a debreceni gyerek- és bababarát váróterem sok pozitív visszajelzést kapott az elmúlt hetekben. Az ötletet egyébként a nyíregyházi vasútállomáson már évek óta működő családi váró sikere adta.

A csarnokban megújult a vécé,

zöldnövényzetet ültettek, interaktív mini kiállítást rendeztek be, új várótermi padokat helyeztek ki, és a bérlőkkel együttműködve egységes arculat kialakítására törekedtek. Hozzátették, a debreceni vasútállomáson 2019-ben elvégzett valamennyi karbantartási feladat összességében 20 millió forintból valósult meg.

Forrás: MÁV/Mikula Szilvia (dehir)

Mint írták, a Törökszentmiklóstól Záhonyig több megyére is kiterjedő vasúthálózatot üzemeltető debreceni Pályavasúti területi igazgatóság kollégái a hajdú-bihari megyeszékhely mellett idén 39 másik állomáson és megállóhelyen végeznek felújításokat. Többek között padokat, oszlopokat és falakat festenek, rendbe teszik az állomások körüli kiskerteket, füvesítenek és kisebb karbantartási feladatokat végeznek. Valamennyi állomáson megújultak a kerékpártárolók, több esetben az önkormányzatokkal közösen szépítve az állomások környezetét.