Lemondásra szólította fel Mohács új polgármesterét a Fidesz

Vágólapra másolva!
Lemondásra szólította fel Mohács szocialista polgármesterét a helyi Fidesz - számolt be róla a HírTV. 
Vágólapra másolva!

A Baranya megyei településen a szocialista Csorbai Ferenc egyedüli jelöltként indult, hiszen meghalt a polgármester, Szekó József, néhány nappal a választás előtt. 15 ezer szavazásra jogosult mohácsi közül 1800 körüli fő szavazott Csorbai Ferencre. Ellenben bekerült az urnákba 4000 érvénytelen szavazat. Ezzel kapcsolatban is kérdezték a Fidesz mohácsi elnökét.

Pávkovics Gábor szerint

Szekó József polgármesteri székében nem kívánják látni Csorbai Ferencet. Az előző évek eredményes munkájának ez egyfajta elismerése a részükről.

Csorbai Ferenc egyéni választókerületben is indult, azonban nem tudott nyerni. A Fidesz-KDNP-s jelölt ezzel szemben közel négyszer annyi szavazatot kapott abban a választókerületben.

Csorbai Ferenc azt ígérte, hogy lemond, amire a Fidesz-KDNP-n kívül a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Momentum egyaránt kérte. Ő azonban mégsem mondott le.

„Én azt gondolnám, hogy a mai fejemmel már egyértelmű, hogy hatalomvágynak és személyes ambíciónak érezném. Korábbi napokban azt gondoltam, hogy nagyon komoly háttérnyomás van a saját pártja részéről" – jegyezte meg Pávkovics Gábor a Csorbai Ferenccel és a Mohácson eddig történtekkel kapcsolatban.