Több száz embernek lesz lehetősége ingyenes ügyvédi konzultációra

A halálbüntetés visszaállítása; ami ellene és ami mellette szól
ügyvéd bíró bíróság kalapács döntés
Vágólapra másolva!
A Budapesti Ügyvédi Kamara szervezésében többszáz embernek lesz lehetősége október 22-én, hogy ingyenes jogi segítséget vegyen igénybe. A kamara becslése szerint tízezres nagyságrendű azoknak a száma, akik nehezen jutnak jogvédelemhez vagy jogértelemzéshez. Az esemény megoldási lehetőséget kínálhat azoknak, akiknek függőben lévő peres ügye van és nem biztosított a jogi képviselete, valamint azokat is várja, akiknek tanácsadásra van szüksége kisebb tételű jogvitákban. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, négyszáz érdeklődőt fognak tudni fogadni az elhivatott ügyvédek.
Vágólapra másolva!

A mindennapokban sokszor egy határozat értelmezése is kihívást jelent, így rendszerint a jogorvoslati beadvány megfogalmazása is elmarad. A pro bono tanácsadás célja az, hogy segítse az érdeklődőket abban, hogy megfelelő válaszokat kapjanak kérdéseikre a jogban jártas szakemberektől.

A Budapesti Ügyvédi Kamara épületében és néhány kollega irodájában 2019. 10. 22. napján 8-17 óra között várják a konzultációra érkezőket. Az eseményre előzetesen 400 fő regisztrációjára van lehetőség, az érdeklődők a http://bpugyvedikamara.hu/probono-nap weboldalon keresztül jelentkezhetnek.

Kiemelet területek:

  • polgári és cégjog,
  • családjog,
  • társasház és ingatlanjog,
  • valamint büntetőjog.

A konzultációk körülbelül 20 perces időtartamban zajlanak,

ez idő alatt a konkrét eset vázolása, az egyszerűbb kérdések helyben megválaszolása lehetséges,

az összetettebb ügyek természetesen hosszabb munkafolyamatot igényelnek. Ennek módjáról a regisztráció után bővebb, informatív levelet kapnak a jelentkezők, valamint a helyszíni konzultáción megbeszélik potenciális pro bono ügyvédeikkel a további lépéseket.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Segítség nélkül senki nem marad. A pro bono tanácsadás megszervezésével és az ügy felkarolásával a Kamara megteremti a kereteit annak, hogy

minél szélesebb körben jogi képviselethez juthassanak az erre rászorulók,

az októberi esemény népszerűsítésével pedig közelebb hozza az ügyvédi tevékenységhez az embereket, hiszen a jogi tanácsadás egyik legfontosabb eleme az ügyfél és ügyvéd közötti bizalmi kapcsolat kialakítása és fenntartása.

A jelentkezési lehetőség már mindenki előtt nyitva áll, az október 22-ei konzultációkon elhivatott ügyvédek várják, hogy segítsenek kitalálni a jogi útvesztőkből - áll a kamara közleményében.