Elemző: A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormánypártoknak

2019.10.14. 11:08

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatornán értékelte a 2019-es önkormányzati választások eredményét.

Itt az elemző azt mondta, hogy a Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban emiatt estek vissza, ebből pedig le kell vonni a konzekvenciákat.

Deák Dániel szerint valamennyi fővárosi kormánypárti szavazó pedig azért nem ment el voksolni, mert elbizakodottak voltak, és biztosra vették Tarlós István győzelmét.

Deák DánielForrás: Facebook

Hiába volt tehát több szimpatizánsa a Fidesz-KDNP által támogatott főpolgármesternek, ha az ellenzék a fővárosban el tudta érni, hogy inkább az ellenzéki választók menjenek el szavazni. Az ellenzéknek szerencséje volt a politikai napirend alakulásával, a Borkai-botrány kipattanásával 

- mondta Deák Dániel.

A szakértő szerint ugyanakkor nem kétséges, hogy az ellenzéki egység megbomlik. 

Gyurcsány Ferenc ugyanis a választási eredménytől nem volt annyira lelkes, mert Karácsony Gergely és az MSZP-Párbeszéd megerősödhet, és akkor harcba indul a vezető szerepért a DK-val szemben, miközben a Jobbik és az LMP várhatóan eljelentéktelenedik - mondta Deák Dániel.