Karácsony Gergely Tarlós pénzével dicsekszik, de már abból is elköltött több száz milliót

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. október 11. Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, Zugló polgármestere a kerületi önkormányzat folyószámlájának kivonatát mutatja sajtótájékoztatóján az önkormányzat épülete előtt 2019. október 11-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, a teljesen alkalmatlan balliberális jelölt azzal hencegett el pénteken, hogy Zugló számláján 3 milliárd forint van. A gond ezzel a kijelentéssel csak annyi, hogy Tarlós István csütörtökön jelentette be, hogy szerdán utalták el az iparűzési adóból járó 3,8 milliárd forintot a kerületnek. Vajon hová tűntette el Karácsony két nap alatt azt a 800 millió forintot, ami hiányzik az utaláshoz képest?
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely pénteken diadalittasan jelentette be, hogy nem áll csőd szélén Zugló. Bemutatta a péntek reggeli folyóegyenlegét a kerületnek is, amin 3 milliárd forint volt látható.

Karácsony megint bebizonyította alkalmatlanságát. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az elmondottakkal csak egy probléma van:

Tarlós István csütörtökön az Inforádióban elmondta, hogy szerdán utalta át a főváros az iparűzési adót Zuglónak, 3,8 milliárd forintot. A teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelölt tehát egyrészt ismételten nem mondott igazat, mert ha ez az átutalás nem történik meg, akkor nem lenne 3 milliárd a kerület egyenlegén. Másrészt pedig két nap alatt még ebből is sikerült 800 millió forintot elvernie.

Ahogy azt korábban az Origo megírta, Zugló pénzügyi helyzete drámai. Az alkalmatlan polgármester, Karácsony Gergely vezetésével a kerület gyakorlatilag működésképtelen. A túlélést egy kétmilliárdos hitelkeret mellett az biztosítja, hogy semmit sem költöttek fejlesztésre. Annyira tragikus a helyzet, hogy még a Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkárából lett jelenlegi jegyző is arról beszélt, hogy kész csoda, hogy a költségvetés nem omlott össze.