Tagadja, de készülhetett a támadásra az óbudai óvónő gyilkosa

2019.10.10. 15:51

Többször próbált már a börtönben öngyilkos lenni az óbudai óvónő meggyilkolásával vádolt, 68 éves férfi, aki tagadja a bíróság előtt, hogy készült volna a tettére. Az ügyészek szerint hónapokig leselkedett az asszony után, és még egy fenyegető levelet is írt. 

Tavaly november 21-én reggel Budapesten, a III. kerületi Virág utcában egy akkor 67 éves férfi lelőtt egy éppen munkába induló óvónőt. A támadó a sarkon, lesben állva várta áldozatát: ismerte őt, és pontosan tudta, hogy mikor indul el otthonról.

A 56 éves asszonyt több lövés is eltalálta. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A gyilkossággal gyanúsított férfi a helyszín közelében, az autójában ült, amikor rátaláltak a rendőrök és elfogták. Éppen öngyilkos akart lenni egy adag inzulinnal. A támadó bódult állapotban volt, de a rendőröknek mindent beismert: elmondta, hogy azért végzett az asszonnyal, mert lánya, aki a nő fiával jegyben jár, odaköltözött hozzájuk.

Az is kiderült, hogy férfi felesége másfél évvel a gyilkosság előtt halt meg, a férfi pedig nehezen viselte, hogy az asszony után a lányát is elveszítheti és egyedül marad. A nyugdíjas amatőr sportlövő ezt nem tudta elfogadni, ezért elhatározta, hogy megöli a másik család egyik tagját, azt az embert, aki szerinte felelős a döntésért: a leendő veje anyját. 

Forrás: Police.hu

A gyilkost letartóztatták, majd idén nyáron vádat emeltek ellene. A napokban áll bíróság elé először.

 "Amikor megtudtam, hogy Júlia hozzájuk költözött, kitört belőlem, hogy elrabolták tőlem a lányomat. Egy anya hogyan lehet ennyire szívtelen, hogy egy 68 éves öregembertől az egyetlen támaszát elvonja?

– kérdezte a bírótól a férfi.

A lánynak és apjának kapcsolata viszont nem ekkor, hanem már jóval korábban megromlott. A szakértői vélemények szerint a szadisztikus hajlamokkal bíró, manipulatív és hatalmaskodó férfi szinte fojtogatta erőszakosságával a lányát és annak vőlegényét. Ezért döntöttek úgy, hogy a fiatal férfi családjához költöznek - írja a Bors

Amikor a nyugdíjas megtudta, hogy lánya elköltözött, fenyegető levelet írt veje családjának. 

Most jó szórakozást, de még nincs vége. Ha folytatod, lecsapok rád! Ha nem fogadod meg, a családod veszélyezteted.Tudod, minden házba be lehet jutni. Ha megjavulsz, nem lesz bajod, de aki nekem fájdalmat okoz, azt magammal viszem. Az apádat azonban nem bántom - áll a levélben.

Miután ezt elküldte, az óvónőhöz hajtott és magával vitte a fegyvert is. Mégis azt állítja, hogy nem készült a gyilkosságra.

Egyébként az előkészítői tárgyaláson az is kiderült, hogy már hónapokkal a gyilkosság előtt leselkedett az asszony után. 

Letartóztatása után pedig többször is öngyilkos akart lenni: egy vasszékbe verte a fejét, többször vitték át az elmeosztályra.

Az ügyészség 18 évnyi fegyházat kért a gyilkosra.