Halálosan megfenyegették az áldozat családját a szekszárdi gyerekgyilkosság előtt

2019.10.10. 11:26

A tavasszal meggyilkolt kislány apja szeretné, ha megbűnhődne a gyilkos. Bár az egyik rokonuk ellen nyáron vádat emeltek az ügyben, a férfinak ez nem elég. Nem hisz a nyomozóknak, mert szerinte sok az ellentmondás a kislánya halálának ügyében. Mivel azt sem hiszi el, hogy a holttesten talált harmadik DNS valóban egy helyszínelőé, kihantoltatná a saját gyerekét. Emellett azt is szeretné, ha megtalálnák azt a férfit, aki halálosan megfenyegette őket a tragédia előtt. 

Rengeteg furcsaság történt az ügyben, amit nem vagyunk hajlandók annyiban hagyni!" 

- mondta a férfi a Ripostnak.

„A rendőrség azt mondta az ügy legelején, hogy egy vascsővel verhették szét a kislány fejét, most pedig közlik, hogy már a holttest megtalálásakor azonosították a térkövet, amivel végeztek vele. Most akkor hogy is van ez? Aztán a bírósági tárgyalás előtt közölte a bíró, „lehetséges", hogy a gyilkos tárgyon talált harmadik DNS-minta egy helyszínelőé... Ám ekkor még mintákat sem vettek le az elvileg profin dolgozó szakemberektől! Azt ugyanis nekünk kellett kérvényezni, annak eredményét pedig csak jóval később juttatták el hozzánk.  Hiába mondtuk azt is, hogy van egy férfi, aki megfenyegette a családomat a gyilkosság előtt... Senki sem tudja, hogy a férfitól vettek-e DNS-mintát... Az viszont tény, hogy az illető Leonetta halála óta elmenekült...” - tette hozzá.

A vádlott érkezik az előzetes tárgyalására a Szekszárdi járásbíróságra március 11-énFotó: Szabó Gábor - Origo

Brutális kegyetlenséggel

A vád szerint a 19 éves vádlott és 6 éves unokatestvére közös udvarú házban lakott. A férfi március 8-án délután egy ígérettel elhívta magával a kislányt a közeli patak melletti töltéshez, ahol – szexuális indíttatásból – bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen gyermeket. 

A sértett több helyen megsérült, a vádlott egy térkővel többször a fejét is megütötte. A férfi ezután a még lélegző kislányt a patakba húzta, majd hazament. 

A kislány belehalt a sérüléseibe.

Lincshangulat alakult ki a szekszárdi gyerekgyilkos tárgyalásán március 11-én, a kislány édesapját úgy kellett lefogniFotó: Szabó Gábor - Origo

Exhumálhatják az áldozatot

A nyomozók szerint biztos, hogy a fiatal férfi a gyilkos, a kislány édesapja viszont kételkedik ebben.  

Hagynom kellene, hogy intézzék úgy az ügyet, ahogy akarják? Na, még mit nem! 

– kiabálta Gábor.

"Már akkor le volt zárva ez az ügy, amikor egyáltalán kiderült, hogy több DNS-mintáról beszélhetünk...Úgy érzem, gyorsan le akarják tudni a történteket, de én ezt nem hagyom. Kihantoltatom a kis Leonettámat, hogy a szakértők újra meg tudják vizsgálni a földi maradványait. Tudnom kell, volt-e rajta más használható DNS vagy olyan minta, amiről esetlegesen nem számoltak be nekünk, vagy elkerülte a nyomozóhatóság figyelmét - tette hozzá a férfi, akinek egyébként joga van ahhoz, hogy kérje kislánya exhumálásának engedélyeztetését a bíróságtól.