Siófok lemaradásán változtatna a Fidesz jelöltje

Vágólapra másolva!
Siófok arctalan lett a jelenlegi polgármester regnálása alatt. Lengyel Róbert nem lobbizott a siófokiakért, így a város jócskán lemaradt a balatoni települések közötti versenyben – mondta a Magyar Nemzetnek Gruber Attila, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. A politikus szerint új alapokra kell, helyezni a város fejlesztését.
Vágólapra másolva!

Lengyel Róbert jelenlegi polgármester alkalmatlansága miatt nemcsak a klasszikus Siófok-Balatonfüred rivalizálás dőlt el utóbbi javára, de már Balatonföldvár, Balatonboglár és Zamárdi is sokkal dinamikusabban fejlődik, élhetőbb település, mint szeretett városom – mondta el a Magyar Nemzetnek a Fidesz-KDNP siófoki polgármesterjelöltje.

Szolgáltatásokra kell költeni

Gruber Attila szerint Siófoknak szüksége lenne egy átfogó városfejlesztési koncepcióra, amit ő jövő évre szeretne elkészíteni, mert mint rámutat: az igazán fejlődőképes településeknek van saját arcuk, karakterük. Füred a kultúra, a nemesi, arisztokratikus hagyományokra épít, Keszthely a kastélyra és az agrárkultúrára, az egyetemre, míg Zamárdi a kulturált buliturizmusra koncentrál. Úgy látja:

Szükség van a strandok fejlesztésére, de arról szó nincs, hogy fizetőssé tegyük azokat. Abban hiszek, hogy az emberek ne a belépőjegyekre költsék a pénzüket, hanem a szolgáltatásokra, mert ez mindenkinek jó, az embereknek, a siófoki vállalkozóknak és közvetve a városnak is – hangsúlyozta.

Biztonságos város

A kormánypárti polgármesterjelölt szerint a környezetvédelemnek, az élhető és zöld város jellegnek meg kell jelenni a közlekedésfejlesztésben is, ezért elektromos buszokkal akarja megoldani a városi közlekedést, és növelni akarja a zöldfelületeket. – Guller Zoltán, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, amikor a minap itt járt, megígérte, hogy félmilliárd forint támogatással segíti a Rózsa-kert megújítását – ismertette az egyik tervét.

Programjában szerepel, hogy biztonságosabbá teszi a várost. Arra a kérdésre, hogy egy polgármesternek erre milyen ráhatása van, hiszen a regnáló Lengyel Róbert korábban ráadásul a város rendőrkapitánya volt, azt felelte: nagyon is sok.

Ezzel reményei szerint vonzó lesz Siófokon rendőrnek lenni.

Másfelől a város egyes részeiben – főleg a nyári időszakban – jelentősen növekszik a bűnözés, a fővárosból és Somogyból megjelennek bűnbandák, és veszélyeztetik a tisztes polgárokat, a vállalkozókat és persze, a turistákat is. Mert senki nem szeret ott vacsorázni vagy táncolni, ahol hangoskodó, agresszív emberek jelennek meg. Ellenük hatékonyan fel kell lépni, és ebben, ha csak közvetve is, de a polgármesternek jelentős szerepe kellene hogy legyen – hívta fel a figyelmet.