Lopnak, szívnak és hazudnak

2019.10.10. 11:49

Az ügyben nyomozó Hír TV-s újságíró, Bohár Dániel írása Karácsony szövetségeseiről a 888.hu-n. Nagyon tanulságos.

Néhány napja már megírtam, hogy a kispesti MSZP-sek lopnak és szívnak, mostanra kiderült, hogy a hazudozás sem áll távol tőlük, sőt!

A sztori egyértelmű: a Hír TV Informátor című műsora nyilvánosságra hozta azokat a kép- és hangfelvételeket, amelyeken a kispesti önkormányzat képviselője, Lackner Csaba egy átdrogozott éjszakán arról beszél, hogyan lopják szét a kerület vagyonát. A buliban a kispesti Tony Montanán kívül benne van Kránitz Krisztián, alias Krinyó, a kispesti vagyonkezelő igazgatója, Somogyi László vállalkozó és természetesen Gajda Péter szocialista polgármester is.

Kispest farkasa (Lackner) a felvételeken félreérthetetlenül beszél a korrupcióról, a meggazdagodásról, a mutyizásról, a luxuséletről és a lopott közpénzek ingatlanba fektetéséről. Utóbbi egyébként fontos részlet, hiszen a XIX. kerület porszívója szerint a kerületi bűnszervezet (leánykori nevén önkormányzat) prominensei ebben látják a munkamentes élet lehetőségét. Magyarul annyi lakást vásárolnak fel a kerületben – az önkormányzatot felhasználva –, amennyit csak tudnak. Professzionális ingatlanmutyiról beszélünk, a nevükön ezek a vagyonok nem szerepelnek. Krinyónak (Kránitz Krisztiánnak) például van nyaralója Spanyolországban a tengerparton, Somogyi László vállalkozó, az önkormányzati közbeszerzések állandó nyertese pedig az Egyesült Államokban, Miamiban vett házat. Természetesen az érintettek mindezt tagadják.

Ahogy tagadják azt is, hogy maga Lackner Csaba szerepelne a kép- és hangfelvételeken. Pedig a hasonlóság egyértelmű!

Nyilván nem számítottam arra, hogy Gajda Péter kiáll a magyar sajtó elé és kijelenti: igen, lopunk. Azonban az a magyarázkodáshullám, amelyet ő indított el, ciki, gáz, hiteltelen, óvodás stb. Ugyanis Gajda Péter, a kerület polgármestere azt találta ki (magától vagy segítettek neki, nem tudni), hogy majd azt mondja, ő nem ismeri fel a képeken, hangfelvételeken Lacknert. Teljesen hihető, hogy egy polgármester a hozzá legközelebb álló önkormányzati képviselőjét nem ismeri fel. Gajda és Lackner egyébként baráti és bizalmi kapcsolatban állnak. A közösségi oldalakon számtalan közös szabadidős képet találni. Gajda tehát nem ismeri fel Lacknert, és a felvételek amúgy is manipuláltak. A felvételek nem manipuláltak, azokon Lackner Csaba szerepel, érdekes, hogy ezt egyébként maga az érintett is elismerte, szóval kicsit jobban is összebeszélhettek volna a kispesti MSZP-sek, hogy legalább ugyanazt hazudják.

Valami egészen véletlen egybeesés lehet csupán, de amikor Kránitz Krisztiánt kérdeztem a történtekről, akkor ő is ugyanezzel a történettel állt elő. „Nem Lackner Csaba van a felvételeken, amelyek egyébként is manipuláltak." Kránitz egyébként lebukott, mármint nyilvánvaló, hogy hazudik, hiszen arra a kérdésre, hogy beszélt-e Gajda Péterrel és Lackner Csabával, nemmel felelt, ennek ellenére ugyanazt adta elő, mint a polgármester. Ennyi év közös munka után működhet ugyan a telepátia, de nem hinném, hogy ebben ez esetben ez történt. Gajda és Kránitz is hazudik, viszont nagyon gyengén, olyan béna magyarázattal, amit még egy totál beszívott kokós sem hisz el.

Politikai kommunikációs szempontból valószínűleg a legrosszabb utat választotta a Gajda-csapat, hiszen manipulációra, fel nem ismerésre vagy Fidesz-médiázásra hivatkozni ebben az esetben nem elég. Kispesten nagyon komoly ügyek fogalmazódtak meg, és ezeket nem egy kívülálló, hanem egy bennfentes mondta el. Lackner Csaba a hangfelvételeken többször is beismerte, hogy a korrupció a kispesti önkormányzatban rendszerszintű, a szervezet tagjai a kerületet egyszerű üzleti terepként kezelik, nincs más céljuk, mint a legtöbb közpénzt kiszedni belőle. Gajda Pétertől a minimum az lett volna, hogy Lackner Csabát azonnal lemondatja, és vizsgálatot indított volna az önkormányzatban, de miért tette volna? Azért, hogy kiderüljön: ő is nyakig benne van mindenben.

A hangfelvételek szerint Gajdának már „megvan", kispesti dialektusban a „megvan" azt jelenti, hogy annyi pénzt, illetve lakást loptak össze, hogyha ma abbahagyja valaki a munkát, akkor is élete végéig boldogan elél.

Egy biztos! A rendőrségnek nem lesz elég annyit mondani, hogy manipuláltak a felvételek, és amúgy sem Lackner Csaba szerepel rajtuk. Ja, igen! A kispesti felvételek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság el is kezdte a vizsgálatot.