Politikai mondanivaló híján az ellenzék egyetlen fegyvere a durva kampány

2019.10.10. 10:42

Kósa Lajos szerint az ellenzék azért sározna be mindenkit, mert így el tudják terelni a figyelmet arról, hogy nincs politikai mondanivalójuk. A Fidesz kampányfőnöke a Hír TV-ben kitért arra is, hogy Karácsony Gergely arról nem beszél, amit meg kellene valósítani főpolgármesterként.

A nyáron Kósa Lajos azt nyilatkozta, hogy nagy indulatokra és rengeteg hazugságra számít a kampányban. A Fidesz kampányfőnökének megérzései az elmúlt hetek történésének fényében be is következett. Mint mondta 

az ellenzéki összefogás életképtelenségét próbálják palástolni a szivárványkoalíció tagjai a nyilvánosságra került botrányokkal. 

Emlékeztetett, hogy az ellenzéknek az előző kampányokban sem volt se programja, se vállalható személyiségei, de még politikai üzenetük sem. Ennek eredményeképpen a választásokon el is hasaltak.
Karácsony Gergely őszödi beszédének és a kispesti szocialisták „fehér poros" videójának kiszivárogtatása is Kósa szerint a baloldali összefogáshoz köthető, mert mint fogalmaz: 

Ha mindenkit besároznak, akkor nem tűnik fel annyira, hogy politikai mondanivaló híján vannak, mert arról nem hallottunk egyáltalán, ami releváns egy politikai párt szempontjából 

– mutatott rá Kósa Lajos.

A politikus emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely olyannyira nem ismeri a fővárost, hogy még azt sem tudja, hol van a Nemzeti Múzeum.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnökeFotó: Hirling Bálint - Origo

Karácsony Gergely programja úgy néz ki, hogy 

van egy hatalmas őserdő, benne egy hatalmas kórház. Na most sem az őserdőültetés nem önkormányzati feladat, sem a fekvőbeteg-ellátás. 

Olyan dolgokról azonban nem beszélt, hogy a közlekedésben milyen releváns ötletei vannak vagy, hogy a városüzemeltetésben mi az elgondolás, illetve hogy a munkamegosztás a főváros és a kormány között hogyan működik. Ellenben Tarlós Istvánt mindig ezekről halljuk nyilatkozni – tette hozzá.

Az ellenzéki összefogás tartósságáról Kósa Lajos elmondta, hogy 

ezek az összefogások teljes mértékben életképtelenek, 

ha nyernének valahol, akkor meg a koncon fognak veszekedni politikai koncepció híján. Ezért ha nincs pénz és nincs hatalom, akkor szét fognak esni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK