Bajkai: Soha rosszabb kezdetet

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az elmúlt időszak eseményeiről.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, a nemrégiben sikeresen megrendezett Erzsébetvárosi Filmnap keretében megrendezett eseménnyel a kerület kultúrnegyeddé válásának a koncepcióját szeretnék erősíteni. A rendezvényre szerencsésen sikerült meghívni az olasz filmgyártás egyik legnagyobb sztárját, Claudia Cardinalet. óriási volt az érdeklődés, igazi teltház volt, sőt még az utcán is sokan várakoztak, hogy a neves művészekkel találkozhassanak, egy igazi filmfesztiváli hangulatot sikerült teremteni, a politikus szerint soha rosszabb kezdetet nem lehet kívánni ennek a hagyományteremtő eseménynek.

Bajkai István a rendezvény után másnap – híven régi szokásához – ellátogatott a Dózsa György úti Idősek Otthonába, a mostani látogatás apropóját az Idősek Világnapja adta. Természetesen most sem érkezett üres kézzel a képviselő, őt meg – szintén a szokásoknak megfelelően – egy finom ebéddel és egy vidám hangulatú műsorral fogadták.

Ezt követően pedig képviselőtársának Vejkey Imrének a laudációját is megtartotta, akit nemrégiben fogadtak tiszteletbeli székellyé, az elismerés átadásakor opedig Bajkai István tartott beszédet.

Többek között a mostani nagy zsidó ünnepek kapcsán is beszélt a politikus izraeli útjáról, ahol többek között Erzsébetvárost is képviselte több megbeszélésen és helyszínen. Mint hozzátette, minden embernek legalább egyszer az életében el kellene menni Izraelbe. Beszámolt arról is, hogy a kerület testvérvárosával, Cfáttal megkezdtek egy tárgyalássorozatot egy zenei intézmény létrehozásáról.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.