Újabb díjat nyert el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

2019.10.10. 15:01

A 2018-as „Év Honlapja" online kommunikációs elismerés után most az RGB – Kreatív Design Award különdíját vitte el a BvOP a megújult Börtönújság kiadványával. A folyóiratot az elitéltek is szerkesztik, bemutatva a börtönéletet, a képzéseket, és pozitív példákat is. 

Tavaly az Év Honlapja pályázaton a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az akkor elindított új szervezeti honlapjával, a bv.gov.hu-val nyert díjat, most pedig az RGB – Kreatív Design Award marketingkommunikációs verseny, a „Print" kategória „Előremutató társadalmi törekvés" különdíját nyerte el. 

A cél, hogy megtalálják és díjazzák Magyarország legkreatívabb módon kivitelezett kommunikációs és marketingcélú designmegoldásait.

A BvOP-nak azért is fontosak ezek a díjak, mert a rendvédelmi kommunikáció képviselői korábban még soha sem szereztek ilyen szakmai elismeréseket.

Az 1898-ben alapított Börtönújság a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben büntetésüket töltőknek készülő és kéthavonta digitálisan és nyomtatásban is megjelenő folyóirat.

A Börtönújság szerkesztéséről és nyomtatásáról egy rövidfilmet is készítettek:

Az újság leginkább bűnmegelőzési és reintegrációs célok miatt született, a tartalmát pedig az elítéltek is szerkesztik. Pozitív példákat mutatnak be az újságban, bemutatják a börtönéletet, a programokat, de szó esik a képzésekről, és jóvátételi kezdeményezésekről is.