A Fidelitas búcsúajándékként egy Budapest-térképet vitt Karácsonynak

2019.10.10. 15:02

Egy személyre szóló Budapest-térképet vitt búcsúajándékként a Fidelitas Karácsony Gergelynek, az ellenzék alkalmatlan főpolgármester-jelöltjének, aki néhány napig még Zugló polgármestere.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke a zuglói önkormányzat épülete előtt újságíróknak azzal indokolta a gesztust, hogy  Karácsony Gergely hátha megtanul legalább néhány dolgot Budapestről, mielőtt elmegy Zuglóból. 

Borbély úgy fogalmazott: azt már megtapasztalták, hogy nem ismeri a fővárost, folyton eltéved. Erre számtalan példa van, ilyen, hogy Észak-Pesten keresi Csepelt, vagy a Városligetben sejti a Nemzeti Múzeumot. Rossz irányba hadonászik akkor is, ha egy helyi iskolát kell megmutatnia  - tette hozzá.

A Fidelitas fővárosi elnöke kijelentette: Karácsony Gergely alkalmatlanságát nemcsak ezek az ügyek fémjelzik, hanem a parkolási botrányok, a zavaros zuglói gazdálkodás és azok az ügyetlenkedései, amik miatt Zugló semmit nem fejlődött az elmúlt öt évben. Mindent elmond Karácsony Gergely alkalmatlanságáról az is, hogy az általa vezetett Zuglót Horváth Csaba személyében egy olyan budai politikusnak adná át „vigaszágon", aki ebben a ciklusban egyszer sem szólalt fel érdemben a Fővárosi Közgyűlésben Zugló érdekében  - folytatta Borbély.

A Fidelitas budapesti elnöke kiemelte, hogy Horváth Csaba sem lenne jobb, hiszen „a karácsonyi út" folytatását ígéri Zuglónak. 

Karácsony Gergely sok mindenen már nem tud változtatni három nap alatt, de hátha földrajzból feljavul: ezért készítettek neki egy személyre szabott Budapest-térképet - mondta Borbély Ádám.