Kiderült, pontosan hogyan rabolták ki nyáron a győri benzinkutat

feladta magát a győri benzinkútrabló
feladta magát a győri benzinkútrabló
Vágólapra másolva!
Azt már korábban tudtuk, hogy egy ismeretlen férfi az egyik győri töltőállomáson a kútkezelőt lefújta gázsprayvel, majd a bevételt magához vette és elszaladt. Most kiderült, hogyan érte el, hogy beengedjék az irodába, a pénz közelébe. 
Vágólapra másolva!

Nyáron jelentették be a rendőrségen, hogy rabló járt az egyik győri töltőállomáson. A kút két alkalmazottja a rendőröknek azt mondta, hogy június 27-én 9.38 perckor az irodában tartózkodtak, amikor valaki kopogott. Egyikük résnyire kinyitotta az ajtót. Egy férfi állt előtte és segítséget kért. Azt mondta, problémája adódott a tankolással. A kútkezelő megmutatta, hogyan kell a műanyag kannáját megtölteni üzemanyaggal, majd visszatért az irodába. Pár perccel később újra kopogtattak.

Amikor kinyitották az ajtót, a férfi az ajtóban állót kilökte a bejáraton, a másik kútkezelőt pedig lefújta egy gázsprayvel.

Rövid verekedés után a rabló a szállításra összekészített pénzeszsákokat felkapta, és kiugrott az ablakon. A benzinkút alkalmazottja megpróbálta követni, de egy idő után elvesztette a nyomát.

- írja a Police.hu.

Feladta magát a győri benzinkútrabló Forrás: Police.hu

Néhány óra elteltével a rabló, egy 30 éves jánossomorjai férfi, önként jelentkezett a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol elfogták, majd - őrizetbe vételét követően - rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomást tett.

Elmondása szerint egyedül, hirtelen vezérelt ötletből kiindulva rabolta el a pénzt, arról azonban, hogy mit tett a zsákmányával, nem kívánt nyilatkozni.

A Győri Rendőrkapitányságon lezárták a nyomozást, az iratokat a napokban adták át az ügyészségnek vádemelési javaslattal.