Egyre nagyobb pácban Karácsony polgármesterjelöltje

Gajda Péter és Karácsony Gergely.
Vágólapra másolva!
Ismét felettébb kellemetlen hanganyag került elő Gajda Péterről, Karácsony Gergely kispesti polgármesterjelöltjéről a Hír TV jóvoltából. Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő az újabb, nyilvánosságra hozott felvételen arról beszélt, hogy felettesének feltehetően ez lesz az utolsó ciklusa, mert neki már "megvan" az a pénz, amiből nyugodt életet élhet. Karácsony Gergely szövetségese alig több, mint egy évtizede áll a XIX. kerület élén, a szocialistáknál jövedelmező a politika. 
Vágólapra másolva!

A polgári-konzervatív sajtótermék pénteken robbantotta az utóbbi évek egyik legnagyobb korrupciós botrányát, mint ismert, egy olyan videó- és képfelvételt mutattak be, amelyen Lackner Csaba kispesti MSZP-s képviselő - feltehetően - kokainozás közben a szocialista városvezetés sötét ügyeiről számolt be ismeretlen szereplők előtt. A hírcsatorna azóta gyakorlatilag mindennap előállt újabb részlettel a többórás hanganyagból, nemegyszer úgy, hogy annak központi szereplője Gajda volt.

Lakásokra ment a korrupciós pénz

Szerdán talán minden eddiginél kellemetlenebb dolgok derültek ki róla. Lackner ugyanis arról beszélt az újabb felvételen, hogy

Karácsony kispesti szövetségese ingatlanokba fekteti a nem tisztán megszerzett pénzét, nem is olyan régen személy szerint ő vásárolt neki egyet.

Az ismeretlen kérdező arra is kíváncsi volt, hogy Gajda hova tette a nem az ingatlanokra menő pénzt, amire Lackner kitérő választ adott. "Nem szoktam tőle megkérdezni, hogy amit kap, azt hova rakja. Ő se kérdezi meg tőlem. Kemény lesz a következő öt év, b...meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni" - vázolta a helyzetet a szocialista politikus, aki már idejekorán meg akarja szedni magát. A hanganyag végén arról is beszélt, hogy hozzá hasonlóan Gajda sem fog örökkön-örökké politizálni, hiszen megvan már a betevője. "Azért, mert nyugodt életet akar magának, azért, mert szerintem megvan" - fogalmazott a kokainozó szocialista főnökével és bizalmasával kapcsoltban.

A beszélgetés egyébként a következőképpen nézett ki:

  • Ismeretlen hang: Mibe rakta a pénzét?
  • Lackner: Hát ingatlanokat vásárol, most is szereztem neki ingatlant.
  • Ismeretlen hang: De az ingatlant azt be kell vallani. A többi pénzt hova rakta?
  • Ismeretlen hang: Nem a saját nevére.
  • Ismeretlen hang: Mit csinál vele?
  • Lackner: Nem szoktam tőle megkérdezni, hogy amit kap, azt hova rakja. Ő se kérdezi meg tőlem. Kemény lesz a következő öt év, b...meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni.
  • Ismeretlen hang: F*** ba hagyjad már ezt a hülyeséget, hogy utolsó, utolsó, miért lenne utolsó? Miért?
  • Lackner: Nekem nem lesz utolsó, az biztos.
  • Ismeretlen hang: Miért lenne utolsó, és a Gajdának miért lenne utolsó?
  • Lackner: Azért, mert nyugodt életet akar magának, azért, mert szerintem megvan.
Gajda Péter, Karácsony Gergely kispesti polgármesterjelöltje Forrás: Facebook

Hárommilliós kenőpénz is előkerült

Nem ez volt a durva ellenzéki korrupciós botrány első olyan mozzanata, amikor Lackner súlyos állításokat fogalmazott meg feletteséről. Egy korábban nyilvánosságra hozott hangfelvételen arról beszélt, hogy Gajda Péter, Karácsony Gergely jelöltje hárommillió forint korrupciós pénzt fogadott el. "Lenyúlt rólam a Kránitz 12 millió forintot úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá. Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen, és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Azt mondta a Péter, tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes, mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem. Ezután arra is kitért Lackner, hogy Somogyi nem akart neki adni. Rendben, elraktuk magunknak a pénzt, majd az utolsó pillanatban a Somogyi kitalálta, hogy ő mégis akar magának még munkát szerezni, és mégis adjuk oda a Kránitznak a pénzt. Utolsó pillanatban jól van, kivettem a milliókat a zsebemből, és b...g odaadtuk neki. Tudod, hogy adtuk oda? Bent az irodában elvette, és így vette el: megköpködte, hogy tök jó, ezért megdolgoztam.

Csak azért, hogy befogja a pofáját. Utána odamentem a főnökhöz, hogy van az, hogy a Krinyónak 12 milliót kell adni, neked meg csak hármat. Hogy van ez?

Utána behívta magához, volt ott utána egy kis perpatvar meg csetepaté, hangzavar, de úgy jött ki, tudod jól, hogy milyen a Krisztián, lehet, hogy egyszer utoléri a vég, mert éhes. Mondom jó főnök, akkor ezt a pénzt így rászántuk, rendben, akkor érje utol a vég" -

Egy csapatot alkotnak Karácsony Gergely szövetségesei: Lackner Csaba (b), Kránitz Krisztián (k) és Gajda Péter (j) Forrás: Facebook

Mesés külföldi ingatlanok

Éppen ma írtunk arról, hogy a kitalicskázott pénzek egy része külföldi ingatlanokba vándorolt: a mai Hír TV-s hangfelvételek és a Magyar Nemzet által megszerzett dokumentumok szerint Somogyi László vállalkozónak az Egyesült Államokban, míg Kránitz Krisztiánnak a Földközi-tenger partján, Spanyolországban van ingatlana.