Egy napon belül a második hazugságával bukik le Karácsony Gergely

2019.10.09. 16:00

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója közleményben tette helyre a teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt, aki a 3-as metrókkal kapcsolatban felháborító valótlanságokat állított egy interjúban. Az interjú nemcsak tájékozatlanságról árulkodik, hanem félrevezető és megtévesztő is - szögezte le Bolla.

Szerdán rendhagyó interjút közölt Karácsony Gergellyel, a baloldal főpolgármester-jelöltjével az elfogultan balliberális Index. A teljesen alkalmatlan jelölt többek között azt mondta, az utóbbi évek legnagyobb korrupciója a 3-as metró kocsijainak beszerzése. Szerinte ki kell nyomozni, itt kinek kell börtönbe mennie.  

Karácsony két állításáról pár óra alatt kiderült, hogy nettó hazugságokForrás: MTI/Mónus Márton

Mindezzel kapcsolatban Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója azt közölte, Karácsony nyilatkozata a 3-as metrókkal kapcsolatban felháborító valótlanságokat tartalmaz, mely nemcsak tájékozatlanságról árulkodik, hanem félrevezető és megtévesztő is. A teljességgel alaptalan nyilatkozattal szemben az igazság az – ahogy azt az „M3 metróvonalát kiszolgáló metrókocsik korszerűsítéssel egybekötött felújítására és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítása" című 2015-ös pályázatnak már csak a címe is tartalmazza -, hogy a tenderkiírás mindig is eleve felújításról szólt - tette hozzá. 

Bolla Tibor hozzátette, a BKV a pályázatot nyilvános nemzetközi tender keretében, átlátható módon, a munkát határidőre befejezve, több száz munkavállalója szakszerű közreműködésével bonyolította le. A fentiek alapján a BKV munkavállalói számára határozottan sértőek a cikkben leírtak, és tekintettel arra, hogy az interjúban megjelent állítások rágalmazó és becsületsértő jellegűek, megfontoljuk a megfelelő jogi lépések megtételét – zárta nyilatkozatát Bolla Tibor. 

Egy jó nagyot ma már hazudott Karácsony

Szerdán immár másodszor bukott le hazugsággal a teljesen alkalmatlan politikus. Karácsony Gergely azt állította a vele készült interjúban, hogy „Tarlós gazdálkodásáról nem szólnak egy szót sem, pedig ő már Óbudát is brutális adóssággal adta át." Ezzel szemben az igazság az, hogy Tarlós István 2006-ban adósság nélkül adta át a kerületet Bús Balázs polgármesternek.

Tarlós István mindezt röviden kommentálta:

Közismert, hogy Óbudát gyakorlatilag adósság nélkül adtam át 2006-ban. Sajnálom Karácsonyt. A jelek szerint maradék ítélőképességét is elveszítette. Úgy tűnik, mégis igaza lehet Puzsér Róbertnek. Karácsony nagyjából annyiszor hazudik, ahányszor megszólal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK