Busszal indultak a tolvaj után, aki egy bőröndöt lopott el

Vágólapra másolva!
Megverte korábbi áldozata azt a tolvajt, aki egy busz csomagtartójából lopott el egy bőröndöt. A férfi kórházba került, majd, amikor onnan kiengedték, bíróság elé állt. A 22 éves átányi férfit korábban, 2018 decemberében már felfüggesztett fogházbüntetése ítélte a bíróság. 
Vágólapra másolva!

A férfi április 23-án busszal ment haza. Amikor a busz megállt a faluban, a férfi leszállt, és a sofőr segítségét kérve

a csomagtartóból magához vett egy bőröndöt, mellyel hazaindult.

A busz már továbbhaladt, amikor a vezető a biztonság kedvéért megkérdezte az utasoktól, hogy nem ismerős-e nekik egy kék színű poggyász. Ekkor derült ki, hogy a bőrönd tulajdonosa még a buszon volt. A sofőr kérdezősködni kezdett a helybeliektől, hogy hol lakik a tolvaj.

A busszal a férfi házához ment, majd több utassal együtt bement hozzá. Sikerült visszavenni tőle a bőröndöt, és bár benne voltak a tulajdonos ruhái, több értékes tárgy eltűnt.

Az ügyészség lopás miatt emelt vádat a férfi ellen. Még a tárgyalás időpontja előtt azonban a férfi Heves belvárosában összetalálkozott a bőrönd tulajdonosával, aki felismerte a tolvaj lábán a sportcipőjét.

A meglopott áldozat annyira ideges lett, hogy helyben, az utcán rátámadt a férfira, akit agyrázkódással kellett kórházba vinni.

A tolvajt a sürgősségi osztályon napokig ápolták, mialatt bántalmazója ellen garázdaság miatt indult eljárás. Miután felépült a tolvaj, bíróság elé állították.

A bíróság 1 év fogházra ítélte a férfit a bőröndlopás miatt, egyben a tavaly decemberben kiszabott fogházbüntetés letöltését is elrendelte.